ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαίνια προεκλογικής για Λιλλήκα από τον Κόρνο: «Η Κύπρος δεν αντέχει άλλη οικονομική πολιτική τύπου Αναστασιάδη» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εγκαίνια προεκλογικής για Λιλλήκα από τον Κόρνο: «Η Κύπρος δεν αντέχει άλλη οικονομική πολιτική τύπου Αναστασιάδη» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την προεκλογική του εκστρατεία εγκαινίασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας από τον Κόρνο και πιο συγκεκριμένα από το συνεδριακό κέντρο Cosmopolis.

Το κόμμα σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για μαζική προσέλευση στελεχών και πολιτών από όλους του ιδεολογικούς χώρους οι οποίοι ζήτησαν αλλαγή της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Οι πολίτες για άλλη μια φορά ετοιμάζουν την ανατροπή. Η μαζική προσέλευση στελεχών που αποτελούν τους οργανωτικούς πυρήνες του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Λιλλήκα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με πολίτες να κατακλύζουν την αίθουσα και να δηλώνουν έτοιμοι να εργαστούν για την επιτυχία της υποψηφιότητάς Λιλλήκα.

Στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών αλλά κυρίως πολίτες από  όλους τους ιδεολογικούς χώρους ακόμη και ανένταχτοι, προσήλθαν στο συνεδριακό κέντρο Cosmopolis, δηλώνοντας έτοιμοι να εμπλακούν άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία.

Κοινός παρονομαστής τους, η ασφάλεια που αισθάνονται για την εμπειρία και τις ικανότητες του Γιώργου Λιλλήκα να χειριστεί με επιτυχία το Κυπριακό ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο η δίκαιη λύση. Εμπειρία που εδράζεται στη μακρόχρονη του πορεία στην πολιτική, στις θέσεις που κατείχε ως βουλευτής,  Υπουργός Εξωτερικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Γιώργο Λίλληκα και πορεύονται μαζί του και για τη διορατική του ικανότητα να αναλύει και προβλέπει τις εξελίξεις, καταθέτοντας σωρεία Προτάσεων και λύσεων.

Για τις ξεκάθαρες του θέσεις στα κοινωνικοοικονομικά θέματα αφού εξ αρχής τάχθηκε κατά των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και με τις Προτάσεις που καταθέτει αγωνίζεται κόντρα στα φιλομνημονιακά και νεοφιλελεύθερα κόμματα, για ένα κοινωνικό κράτος με δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Για την πολυσυλλεκτικότητα του, που του εξασφαλίζει τη νίκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στην εναρκτήρια του ομιλία ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι η αγωνία και η επιθυμία του, είναι να εξευρεθεί το συντομότερο δίκαιη και βιώσιμή λύση του Κυπριακού. Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι μια ολοκληρωμένη διεκδικητική στρατηγική και πολιτική βούληση. Πρόσθεσε πως, προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει η Πρόταση στρατηγικής που κατέθεσε τον Φλεβάρη του 2015 καθώς και σωρεία προτάσεων που κατά καιρούς παρουσίασε. Μια στρατηγική που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορούμε να ζούμε μαζί σε μικτά χωριά και πόλεις και να συνεργαζόμαστε, απολαμβάνοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Κατηγόρησε τον Προέδρο Αναστασιάδη ότι ακολουθεί μια χρεοκοπημένη πολιτική στηριζόμενος σε αυταπάτες, οδηγώντας έτσι τον κυπριακό λαό μπροστά στο δίλλημα αποδοχής μιας λύσης τουρκικών προδιαγραφών ή σε ένα αδιέξοδο που δημιουργεί νέα τετελεσμένα. «Η ανοχή που επέδειξε ο κ. Αναστασιάδης στα έργα που προωθεί η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη μας, είναι τουλάχιστον προκλητική» κατέληξε.

Στην οικονομία, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι ηγεσίες των κομμάτων που τον στήριξαν στη μνημονιακή και αντιλαϊκή του πολιτική, άρχισαν να καυχιούνται για την τάχα καλή πορεία της κυπριακής οικονομίας και ζητούν να πάρουν και τα εύσημα.

«Για να πηγαίνουν όμως σήμερα καλύτερα οι οικονομικοί δείκτες ο κυπριακός λαός υπέστη ληστρικό  κούρεμα «των καταθέσεων και των αξιογράφων, πώληση των παραρτημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, μεταφορά του ELA από την Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου, μνημονιακά νομοσχέδια που υπερψηφίστηκαν στη Βουλή.

Τεσσερισήμισι χρόνια μετά, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας,  οι συνέπειες είναι ανεργία, μετανάστευση των νέων μας, καταστροφή  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τεράστιος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εκποιήσεις των περιουσιών του λαού μας.

«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και των φιλομνημονιακών κομμάτων οδήγησε σε αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη  μερίδα του λαού μας στον  κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Δυστυχώς, πρόσθεσε,  κάποιοι ζουν σε μια δική τους ευημερούσα  πραγματικότητα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι η πολιτική του Μνημονίου και της ευημερίας των αριθμών, έχει καταστήσει την Κύπρο, χώρα της δυστυχίας. «Η Κύπρος δεν αντέχει άλλη οικονομική πολιτική τύπου Αναστασιάδη και φιλομνημονιακών κομμάτων».

«Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική πολιτική ανάπτυξης, ένα νέο μοντέλο που να δίνει έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με  αύξηση των μισθών της πραγματικής οικονομίας. Με επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία μπορούμε να πετύχουμε αύξηση της τοπικής παραγωγής για εξαγωγές και αναβάθμιση της βιομηχανίας και υπηρεσιών στην Κύπρο. Μια οικονομική πολιτική αναπτυξιακού χαρακτήρα σε μια διευρυμένη δημοκρατία,  για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος».

Όσον αφορά στο ΓΕΣΥ εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την υπερψήφιση των νομοσχεδίων. Συνεχάρη  τον Υπ. Υγείας για το για το δύσκολο έργο που έφερε εις πέρας απέναντι σε οργανωμένα σύνολα αλλά και πολιτικούς αρχηγούς που ήθελαν να προωθήσουν τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα έναντι της υγείας των πολιτών.

Τόνισε ότι η  προσοχή όλων τώρα πρέπει να στραφεί στην επόμενη ημέρα η οποία είναι εξίσου  κρίσιμη. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, είπε, ότι θα υπάρξει κινητοποίηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και των γνωστών κομμάτων  για να αποτραπεί η εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Επιβάλλεται, πρόσθεσε, η δημιουργία προγράμματος υλοποίησης του βάσει χρονοδιαγράμματος». «Εμείς δεν θέλουμε απλά να υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο για να αξιοποιηθεί ενδεχόμενα μόνο για προεκλογικούς σκοπούς. Εμείς θέλουμε και θα αγωνιστούμε ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να οδηγήσει τάχιστα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ».

Τέλος ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στην απαίτηση των πολιτών για κάθαρση. «Οι πολίτες, είπε,  είναι οργισμένοι με όλα αυτά τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή που έχουν να κάνουν με το παλαιοκομματικό σύστημα. Αν κάποιος επισκεφθεί τις κεντρικές φυλακές θα συναντήσει δημάρχους, δημοτικούς σύμβουλούς, υπουργούς, βοηθούς εισαγγελείς και κομματικά στελέχη που προέρχονται από όλο αυτό το κομματικό σύστημα που για δεκαετίες κυβέρνησε και συγκυβέρνησε την πατρίδα μας. Αυτοί που εκκόλαψαν αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να φέρουν την κάθαρση. Οι πολίτες θέλουν αλλαγή και όχι παραλλαγή του διεφθαρμένου συστήματος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top