ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Κασουλίδης – Η επίμαχη δήλωση για τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό - AUDIO

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Κασουλίδης – Η επίμαχη δήλωση για τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό - AUDIO

Σάλος προκλήθηκε μετά από δήλωση του κ. Κασουλίδη στο Τρίτο Πρόγραμμά του ΡΙΚ την Παρασκευή (16/6) όταν ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα, «αν θα πάμε δηλαδή και οι Τούρκοι θα λένε και εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και στρατό και εμείς θα λέμε από την άλλη αυτό που προπαγανδίζουν, μηδέν – μηδέν, ε τότε τι να πάμε;».

Του Τάσου Χριστοδούλου

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ εξαπέλυσαν επίθεση στον κ. Κασουλίδη ζητώντας εξηγήσεις ρωτώντας αν αυτή είναι η θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Εξωτερικών να επανέρχεται με νέα δήλωση και να κάνει λόγο για «διαστρέβλωση».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ενώ ο κ. Κασουλίδης αναλύει τη θέση της δική μας πλευράς που είναι «μηδέν στρατός σε βάθος χρόνου και μηδέν εγγυήσεις με μονομερή δικαιώματα», στη συνέχεια παραδέχεται ότι για να βρεθεί η χρυσή τομή θα πρέπει και εμείς και η Τουρκία να κάνουμε πίσω από το maximum των θέσεων που προβάλλονται δημόσια.

Χαρακτηριστικά είχε πει στις 16 του τρέχοντος μήνα: «Για εμάς η συνθήκη εγγυήσεως με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κυπριακό λαό, εξαιτίας του προηγουμένου της εισβολής και της χρήσης αυτού του εδαφίου, το οποίο έφερε την Τουρκία και την κρατά στην Κύπρο για 43 ολόκληρα χρόνια».

Στην συνέχεια, αφού ξεκαθάρισε ότι θέση μας είναι η κατάργηση των εγγυήσεων που περιέχουν μονομερή δικαιώματα τόνισε: «Μιλούμε για συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων που θα έχουν και κατάληξη το μηδέν. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και επ’ αυτές υπάρχει περιθώριο συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Αν θα πάμε δηλαδή και οι Τούρκοι θα λένε και εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και στρατό και εμείς θα λέμε από την άλλη αυτό που προπαγανδίζουν, μηδέν – μηδέν, ε τότε τι να πάμε;».

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top