ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι «χρυσές» αλλαγές του Μπαλταζάρ έδωσαν τρίποντο στην ΑΕΛ (photos)

Οι «χρυσές» αλλαγές του Μπαλταζάρ έδωσαν τρίποντο στην ΑΕΛ (photos)

Στην τέταρτη θέση (σ.σ. με εννέα αγώνες), «σκαρφάλωσε» η ΑΕΛ μετά από σπουδαίο τρίποντο που πήρε μέσα στην έδρα του Ερμή για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Χρυσός» σκόρερ ο Μικέλ Αρουαμπαρένα (87΄) ύστερα από ασίστ του Αντρέα Αβραάμ. Δύο αλλαγές του Μπρούνο Μπαλταζάρ έδωσαν ακόμη μία φορά τη λύση στο γρίφο. Ήττα για τον Ερμή εντός έδρας ύστερα από τη νίκη επί της Αλκής!

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, δεν διεκδίκησε και δάφνες ποιότητας, με την ΑΕΛ να ψάχνει το τέρμα, τον Ερμή να «κοιτάει» την άμυνα του, αλλά τις λίγες φορές που βγήκε μπροστά δημιούργησε κάποια ρήγματα. Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν δυναμικά με καλό ρυθμό, και ο Λεόνσο έχασε ευκαιρία νωρίς (2΄), αλλά το σουτ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο.

Η δεύτερη τελική άνηκε πάλι στους φιλοξενούμενους, όταν ο Σοάρες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιτρέα «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Αραμπατζή. Ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε «μονομαχίες» κέντρου, με τον Ερμή να αντιδρά με Τσούμου. Πριν το ημίωρο (25΄), ο Εμεγκάρα εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, από σπόντα πήγε στον Τσούμου που βρέθηκε τετ-α-τετ, αλλά αστόχησε στέλνοντας εκτός εστίας τη μπάλα. Αυτή, ήταν η καλύτερη φάση στο πρώτο μισό, καθώς το διαγώνιο σουτ του Λεόνσο (31΄), και του Πατσέκο (32΄) δεν βρήκαν στόχο για να προβληματίσουν τους Αραμπατζή και Βοζίνια. Το σκορ της ανάπαυλας ήταν δίκαια στο 0-0 με τους προπονητές να μην έχουν πολλά παράπονα.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, δεν είχαμε πολλές αλλαγές στο ρυθμό, με τους δύο προπονητές να εμπιστεύονται τους ποδοσφαιριστές του πρώτου μισού. Ο Ερμής πέτυχε τέρμα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα, εκτέλεσε φάουλ ο Μάρτινιουκ, κεφαλιά του Πατσέκο και στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός είδε σωστά και «σήκωσε» σημαία.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ταρακουνήθηκε και δημιούργησε ρήγματα με Λεόνσο και Μέσκα, αλλά δεν είχαν ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο ρυθμός έπεσε, ευκαιρίες δε δημιουργούνταν εύκολα μπροστά στα «καρέ» των πορτιέρο, με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ να περνά στον αγωνιστικό χώρο ο Αντρέας Αβραάμ, και ο Μικέλ Αρουαμπαρένα!

Από εκεί και έπειτα, το παιχνίδι στα τελευταία του λεπτά απέκτησε «άγρια ομορφιά» με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Αυτό, το πέτυχε η ΑΕΛ με τον Ισπανό επιθετικό της. Πιο αναλυτικά, ο Αβραάμ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αρουαμπαρένα με κεφαλιά από κοντά (87΄) σκόραρε και έστειλε στον έβδομο ουρανό τους φιλάθλους των «λεόντων». Στις καθυστερήσεις, ο Μάριος Ηλία βγήκε μόνος και προσπάθησε να νικήσει τον Αραμπατζή για δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ερμής από τη πλευρά του πέρασε μπροστά, «γέμισε» την περιοχή του Βοζίνια, αλλά το 0-1 ήταν το τελικό σκορ.

Επόμενη δοκιμασία για τους γηπεδούχους διεξάγεται μέσα στο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα που «καίγεται», ενώ οι Λεμεσιανοί υποδέχονται στο Τσίρειο στάδιο την ευχάριστη έκπληξη που «ακούει» στο όνομα… Αλκή!

Οι συνθέσεις:

Ερμής Αραδίππου (Παναγιώτου): Αραμπατζής, Ψάλτης (83′ Ζαχάρια), Τσίνα, Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Ταραλίδης, Πατσέκο (62′ Ουίκς), Κωνσταντίνου, Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Τσούμου (72′ Γεωργιάδης)

ΑΕΛ (Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Γουίλερ, Τεϊξέιρα, Σοάρες, Φιντέλις, Λεάντρο Σίλβα, Μέσκα (64′ Αβραάμ) , Σάσι (82′ Ηλία), Λεόντσο (73′ Αρουαμπαρένα).

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top