ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιά σε εξέλιξη έκαψε σπίτια και πυροσβεστικά οχήματα – Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο με εγκαύματα

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιά σε εξέλιξη έκαψε σπίτια και πυροσβεστικά οχήματα – Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν, η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 3/8 σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στο Λαγονήσι, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις κατοικημένες περιοχές. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ καθώς και δύο ελικόπτερα και η κατάσταση της πυρκαγιάς δείχνει να είναι σε καλύτερο επίπεδο. Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά να τα εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους. Ζημιές υπέστησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις πυροσβέστες που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τέταρτος παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυορσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. Φωτιά και στην Ηλεία Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραία του δήμου Ήλιδας, στην βόρεια Ηλεία. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 13 οχήματα, 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο Καναντέρ και ένα Πετζετέλ. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Φωτιά και στη Λέσβο Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια, στο νησί της Λέσβου. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα Canadair, δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Ο χάρτης κινδύνου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Από In.gr *Κετντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top