ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσκόπηση «Πολίτη»: Μάχη στήθος με στήθος για Παπαδόπουλο και Μαλά – Ντέρμπι μόνο ένα σενάριο στον Β΄ Γύρο - ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Δημοσκόπηση «Πολίτη»: Μάχη στήθος με στήθος για Παπαδόπουλο και Μαλά – Ντέρμπι μόνο ένα σενάριο στον Β΄ Γύρο - ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης», επιβεβαιώνει ότι σε αυτό το χρονικό σημείο, Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Η εν λόγω δημοσκόπηση μετράει και το ΕΛΑΜ, με υποψήφιο τον αρχηγό του κόμματος Χρίστο Χρίστου αλλά και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Χριστοφίδη. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται στην έρευνα της εταιρίας Noverna, που διενεργήθηκε κατά τον μήνα Σεπτέμβριο είναι το ντέρμπι μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Νικόλα Παπαδόπουλου στον δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο δείχνει τα εξής: Νίκος Αναστασιάδης 23% Σταύρος Μαλάς 17% Νικόλας Παπαδόπουλος 17% Κώστας Χριστοφίδης 8% Γιώργος Λιλλήκας 7% Χρίστος Χρίστου 3% Το λευκό καταγράφει ποσοστό 7%, οι αναποφάσιστοι 11% ενώ αυτοί που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν αγγίζουν το 6%. Ένα 2% αρνήθηκε να απαντήσει. Αναφορικά με τα σενάρια του δευτέρου γύρου ο Νίκος Αναστασιάδης κερδίζει όλους τους αντιπάλους του όμως η ψαλίδα είναι πολύ μικρή όταν απέναντι του έχει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Στο σενάριο αυτό ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 31% μόλις δηλαδή δυο μονάδες περισσότερες από τον Νικόλα Παπαδόπουλος που εξασφαλίζει 29%. Πιο εύκολα τα πράγματα για τον Νίκο Αναστασιάδη στο σενάριο που απέναντι του είναι ο Σταύρος Μαλάς. Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 36% με τον κ. Μαλά να καταγράφει ένα 28%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν ποσοτική μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων στη βάση δομημένου ερωτηματολογίου διάρκειας δώδεκα λεπτών και με συνολικό δείγμα 600 ατόμων από όλη την Κύπρο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top