ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O «κουτσουρεμένος» Α΄ γύρος και η «καυτή» συνέχεια – (πρόγραμμα, βαθμολογία, σκόρερς)

O «κουτσουρεμένος» Α΄ γύρος και η «καυτή» συνέχεια – (πρόγραμμα, βαθμολογία, σκόρερς)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με αρκετές εκκρεμότητες που αναμένεται να καλυφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς για εκείνη, η ΑΕΚ Λάρνακας δε μπορεί να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια… χειμώνα, γιατί μετρούν χρωστούμενα οι συνδιεκδικητές της.

Γράφει ο Κυριάκος Αποστόλου

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ όμως, μέχρι στιγμής κατέχει δίκαια την πρώτη θέση, με τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ να έρχονται. Σίγουρα το σύνολο του Γιώργου Δώνη δεν τρομάζει με την απόδοση του, αλλά έχει την εμπειρία να φτάσει εκεί που το έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας «καθαρίζει» τους «μικρούς» σαν… αυγά, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου που είναι δεύτερη, κάνει φοβερή πορεία, όντας αήττητη, παρέα με τους «κυανόλευκους» που θέλουν να δώσουν άλλα τρία ματς για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων. Ακολουθεί η ΑΕΛ που δύσκολα νικάει, αλλά και δύσκολα χάνει. Στους «λέοντες» εκκρεμεί μία «μάχη» με τον ΑΠΟΕΛ για τον «μαραθώνιο», που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό των στόχων.

Η εξάδα «κλείνει» με την Πάφο και την Ομόνοια να ισοβαθμούν. Οι νεοφώτιστοι έχουν πλεονέκτημα διότι επικράτησαν των «πρασίνων» στο πρώτο μισό, ενώ δείχνουν να μη «μασάνε» από κάποιες ήττες που τους «πλήγωσαν». Αντίθετα οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου ψάχνουν τη ταυτότητα τους, ενώ καλούνται άμεσα να πέσουν στο «λάκκο» με τα «λιοντάρια» της ΑΕΚ, στην έναρξη του δεύτερου γύρου. Θα καταφέρουν να σηκώσουν «κεφάλι»; Θα φανεί άμεσα, πάντως το «διπλό» επί της Δόξας έπαιξε ρόλο στη ψυχολογία.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς είναι έβδομη, αλλά απειλείται ξεκάθαρα από τον Ερμή Αραδίππου που ανεβαίνει, και έχει ποιότητα. Η Αλκή δικαιολόγησε τον όρο της «Αθάνατης», προσπερνώντας τον Ολυμπιακό της ψυχής, αλλά και των χιλίων προβλημάτων, τον Άρη που «παλεύει», αλλά και τη Νέα Σαλαμίνα που δείχνει άρρωστη και ψάχνεται. Σταθερά τελευταίος ο Εθνικός, που δε βγάζει… Άχνα!

Η επόμενη αγωνιστική (14η) θα έχει ενδιαφέρον, αφού κάποιες ομάδες θα παίξουν για πρώτη φορά μεταξύ τους, λόγω του ότι μερικά ματς είχαν αναβληθεί το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει το «ντέρμπι» της Αμμοχώστου μεταξύ της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας, η «τιτανομαχία» ΑΕΚ – Ομόνοια, αλλά και το Απόλλωνας – Πάφος.

Σταθερά «οδηγεί» την κούρσα των σκόρερς, ο Φλοριάν Τολεμές της ΑΕΚ, ενώ ο Φαμπρίτσιο με τα οκτώ «παστέλια», αποδεικνύει την αξία του. «Πόλεμος» στην τρίτη θέση, με τους Ματ, Μάγκλιτσα και Εμεγκάρα να «παλεύουν». Με μειονέκτημα τούτη τη στιγμή ο Κροάτης που απουσιάζει όντας τραυματίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top