ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή πρόκρισης! (videos)

Ανατροπή πρόκρισης! (videos)

O Δημήτρης Σαμαράς άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα Πόντου, όμως ο Λεβαδειακός με μεγάλο του πρωταγωνιστή τον Μπελγκαζουανί (είχε γκολ και ασίστ), ανέτρεψε το αποτέλεσμα και πήρε τη νίκη-πρόκριση με σκορ 1-2, τσεκάροντας το…εισιτήριο για τη φάση των “16” του κυπέλλου Ελλάδος.

Παιχνίδι που έδινε πρόκριση ήταν το σημερινό ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον Λεβαδειακό με τους γηπεδούχους εξ’ αρχής να ήθελαν μόνο τη νίκη, σε αντίθεση με τους Βοιωτούς, που εξασφάλιζαν πρόκριση ακόμα και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Ζοζέ Ανιγκό, έδειξαν από τις επιλογές του στις αρχικές ενδεκάδες πως ήθελαν την πρόκριση.

Καλογεράκης VS Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που άξιζε να πάρει τα ηνία στο σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι επιθετικοί του Ανιγκό, έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Μανώλη Καλογεράκη που κατέβασε τα… ρολά, σταματώντας σε δύο περιπτώσεις τους αντίπαλους επιθετικούς. Αρχικά στο 11′ σταμάτησε το σουτ του Τόνι Σίλβα, ενώ στο 15′ σταμάτησε τον Μπελγκαζουανί αν και ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ.

Στο 27′ ο Ελληνας πορτιέρε, απέκρουσε και το σουτ του Καθάριου, με τους γηπεδούχους, να μην έχουν ουσιαστικά καμία καλή στιγμή σε ένα κακό γι’ αυτούς πρώτο μέρος.

Προηγήθηκε αλλά δεν αρκούσε

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος άλλαξε, κυρίως σε ό,τι αφορά την απόδοση των παικτών της Καλαμαριάς, με τον Κυβελίδη αρχικώς στο 49′ να έχει μία καλή στιγμή, με την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ, ενώ στο 56′ οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τον Επασί με τον 39χρονο αρχηγό του Δημήτρη Σαμαρά με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

 

Ισοφάριση με πέναλτι, ανατροπή με αντεπίθεση!

Ο Λεβαδειακός μη έχοντας άλλη επιλογή ρίσκαρε και στο 69′ δικαιώθηκε, καθώς ο διαιτητής Φωτιάς, σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Καλογεράκη, με τον αρχηγό του Λεβαδειακού, Μπελγκαζουανί, να σκοράρει, αν και ο Καλογεράκης έπεσε στην ίδια γωνιά με την μπάλα.

 

Το γκολ αυτό άλλαξε και πάλι τις ισορροπίες σε ό,τι αφορά την πρόκριση, με τους παίκτες του Καλαϊτζίδη να βγαίνουν μαζικά στην επίθεση για να πετύχουν το γκολ της νίκης, όμως σε μία αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν χώρους κατάφεραν να σκοράρουν με τον Νιάσε στο 87′, σφραγίζοντας την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης (62′ Λιόνης), Συμελίδης, Ν’Λουντούλου, Καλογέρης, Καπίας, Κυβελίδης (75′ Ντούνγκα), Βεργώνης, Χασομέρης, Σαμάρας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Φαβάρο, Αντιλέου, Μεντί, Ομπιόρα, Νιάσε, Μπελγκαζουανί (88′ Μητρόπουλος), Καθάριος (62′ Γιουσούφ), Τόνι Σίλβα (52′ Ιωαννίδης).

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top