ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ-Ομόνοια: Οι παίκτες «κλειδιά» των δύο μονομάχων του ντέρμπι!

ΑΕΚ-Ομόνοια: Οι παίκτες «κλειδιά» των δύο μονομάχων του ντέρμπι!

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και της Ομόνοιας, το οποίο είναι προγραμματισμένο γι’ απόψε δεσπόζει της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Η ΑΕΚ έπεσε από την κορυφή και δεν ξεχνά με τίποτα την πρώτη ήττα που δέχθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, το 5-2 από την Ομόνοια στα πλαίσια της πρεμιέρας του φετινού μαραθωνίου στο ντέρμπι του ΓΣΠ της 20ης Σεπτεμβρίου 2017.

Η Ομόνοια είναι στην 7η θέση με 19 βαθμούς και με ένα αγώνα λιγότερο και πάει στο «ΑΕΚ Αρένα» για μία νέα εξιλέωση και αντεπίθεση επί ευκαιρίας της έναρξης του β΄ γύρου.

Ένα σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, όπου αρκετοί αναμένονται να είναι οι πρωταγωνιστές στη «σκακιέρα» των δύο προπονητών, Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Πάμπου Χριστοδούλου.

Εντούτοις, βασικό ρόλο θα «παίξουν» σε αυτό το ντέρμπι και παίκτες «κλειδιά» των δύο ομάδων.

Από τους γηπεδούχους, η φετινή πορεία φέρει αρκετούς παίκτες να είναι στην… πρώτη γραμμή που κυβερνάνε το καράβι της ΑΕΚ στον δρόμο που έχει χαράξει για την πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δύο εξ αυτών των παικτών που τραβάνε αρκετό κουπί με την παρουσία τους στα γήπεδα και που έχουν σημαντικό ρόλο για την αξιοζήλευτη πορεία της ΑΕΚ μέχρι στιγμής είναι ο Ισπανός μέσος, Χόρχε Λαρένα, καθώς και ο Γάλλος φορ, Φλοριάν Τολεμές.

Χόρχε Λαρένα

Ο εκ των ηγετών της φετινής ΑΕΚ που έχει δημιουργήσει ο «αρχιτέκτονας» Ιμανόλ Ιδιάκεθ με τη συμβολή φυσικά του Τσάβι Ρόκα.  Ο Λαρένα μπορεί να κουμαντάρει κατά πολύ το παιχνίδι της Λαρνακιώτικης ομάδας, να «κόψει και να ράψει» παιχνίδι.  Έχει το χαρακτηριστικό του ήρεμου παιχνιδιού εκεί που πρέπει στην εξέλιξη του αγώνα για λογαριασμό της ομάδας του.  Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, μοιράζει μπαλιές και κάθετες πάσες, ενώ είναι άριστος εκτελεστής στατικών φάσεων όπου μπορεί και να «ματώσει» και αντίπαλα δίκτυα από απευθείας κτυπήματα φάουλ.

Φλοριάν Τολεμές

Ότι και να πει κάποιος γι’ αυτόν τον στράικερ είναι λίγο.  Από τις πρώτα κιόλας μέρες που ήρθε στα κυπριακά γήπεδα μας… συστήθηκε με τις ποδοσφαιρικές του αρετές και στην ικανότητα του στο σκοράρισμα.  Μάλιστα δε, ο Τολεμές χαρακτηρίζεται ως ο φορ των ντέρμπι από αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους, μιας και ο Γάλλος στράικερ έχει σκοράρει σε σούπερ παιχνίδια της ΑΕΚ τόσο στην περασμένη αγωνιστική περίοδο όσο και στην τρέχουσα.  Πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης για τη Λαρνακιώτικη ομάδα.

Όσον αφορά τους «τριφυλλοφόρους» η απουσία του Ματ Νταρμπισάιρ, καθώς και η αστάθεια και ντεφορμάρισμα βασικών παικτών της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου, φέρουν την «παλιά καραβάνα», Ρενάτο Μαργκάσα, να είναι ο πρώτος παίκτης «κλειδί» για την Ομόνοια, ενώ από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Άγγλος φορ τότε το βάρος πέφτει στο σκοράρισμα στον Ράφα Λόπεζ.

Ρενάτο Μαργκάσα

Τι άλλο έμεινε να κάνει ο διεθνής Κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής για την Ομόνοια.  Όπου και εάν τοποθετήθηκε, σε όποια θέση, έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα.  Δύναμη, πάθος, τσαγανό, τσαμπουκάς, θέληση, με μπόλικες δυνάμεις, τα βασικά χαρακτηριστικά που διακατέχουν αγωνιστικά, στα γήπεδα, τον Μαργκάσα.  Όταν ο παίκτης βρεθεί στην καλή του μέρα, με την όρεξη και τις δυνάμεις που έχει, μπορεί να… τραβήξει μαζί του και συμπαίκτες του για να έχει η Ομόνοια μία ιδανική αγωνιστική παρουσία.

Ράφα Λόπεζ

Έχει την ευκαιρία, από τη στιγμή που είναι τραυματίας ο Νταρμπισάιρ, να πάρει μπρος για τα καλά τη «μηχανή» σκοραρίσματος, μιας και έχει πέσει σε αυτόν η… ευθύνη της θέσης στην κορυφή της επίθεσης.  Ο Ράφα Λόπεζ μετράει 11 συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας μονάχα 2 τέρματα (με Σαλαμίνα εκτός και Ανόρθωση εντός έδρας).  Η παρουσία Νταρμπισάιρ «επισκίαζε» για τα καλά την επιλογή Λόπεζ στο δυναμικό της Ομόνοιας, εντούτοις, από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, αυτό με τη Δόξα, ο τελευταίος είναι η λύση κάλυψης του κενού που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του Άγλλου φορ.  Μπορεί στο παιχνίδι με τη Δόξα να μην σκόραρε ο Λόπεζ, παρόλα αυτά, αποτελεί «κλειδί» η παρουσία του στο βασικό σχήμα του ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς σε τέτοιας μεγάλης σημασίας παιχνίδι επιβάλλεται να δείξει ότι έχει αυτές τις αρετές που θα στείλουν τα ανάλογα μηνύματα σε τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας και όχι μόνο, ότι μπορούν να βασιστούν σε αυτόν.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top