ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιδιώτη μελετητή αναθέτει ο Δήμος Στροβόλου τροποποίηση σχεδίων ανασχεδιασμού της Τσερίου

Σε ιδιώτη μελετητή αναθέτει ο Δήμος Στροβόλου τροποποίηση σχεδίων ανασχεδιασμού της Τσερίου

ε ιδιώτη μελετητή θα αναθέσει ο Δήμος Στροβόλου την ετοιμασία των τροποποιητικών ρυθμιστικών σχεδίων για ανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου, τα οποία θα συνάδουν με την απόφαση που λήφθηκε στη σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαφοροποίηση του σχεδίου της Λεωφόρου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας αντί τριών που προνοούσε το σχέδιο που είχε ετοιμαστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

ε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εξήγησε ότι ενόψει του γεγονότος ότι τόσο το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως όσο και το Τμήμα Δημοσίων Εργών μας έχουν ενημερώσει ότι αδυνατούν στο παρόν στάδιο να προβούν στην τροποποίηση των σχεδίων λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας αποφασίστηκε όπως ο Δήμος προχωρήσει με ιδιώτη μελετητή στην ετοιμασία των τροποποιητικών σχεδίων ούτως ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του έργου.

«Ο Δήμος θα προσπαθήσει με τον ιδιώτη μελετητή, που θα επιλεγεί να θέσει στενά χρονικά περιθώρια ούτως ώστε τα σχέδια να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, έχοντας υπόψη και πόσο επικίνδυνος δρόμος είναι η Λεωφόρος Τσερίου, χωρίς πεζοδρόμια, οδικό φωτισμό και άλλα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Αναφορικά με την απόφαση για τη λήψη προσωρινών βελτιωτικών μέτρων μέχρι την υλοποίηση του τελικού έργου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι έχει ήδη γίνει για το θέμα σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα και θα ακολουθήσει επί τόπου επίσκεψη με τους αρμόδιους λειτουργούς για να μελετηθεί το όλο θέμα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η λήψη προσωρινών βελτιωτικών μέτρων είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί λόγω της μη ύπαρξης πεζοδρομίων και άλλων αναγκαίων υποδομών.

τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 1η Σεπτεμβρίου είχε αποφασιστεί να γίνει επανασχεδιασμός της λεωφόρου Τσερίου με την δημιουργία δρόμου με δυο λωρίδες και όπου χρειάζεται, για λόγους ασφαλείας, να δημιουργηθεί νησίδα, πλατιών πεζοδρομίων, σκίασης και ποδηλατόδρομου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε  

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top