ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του Times για τους «Ανθρώπους της Χρονιάς» - «Η γυναίκα χωρίς ταυτότητα»

Η ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του Times για τους «Ανθρώπους της Χρονιάς» - «Η γυναίκα χωρίς ταυτότητα»

Το περιοδικό Times επιλέγει κάθε χρόνο τους ανθρώπους της χρονιάς (Person of the Year). Αυτή την χρονιά όμως στο εξώφυλλο του επέλεξε να δημοσιεύσει τις ιστορίες των γυναικών που αναφέρθηκαν στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχθηκαν. Όμως ξεχωρίζει και ένας αγκώνας κάποιου ανθρώπου που δεν φαίνεται στον φωτογραφικό φακό.

Το περιοδικό αναφέρεται στο κίνημα The Silence Breakers δηλαδή στις γυναίκες και άνδρες που έσπασαν την σιωπή τους και αναφέρθηκαν σε εμπειρίες που είχαν σεξουαλικής παρενόχλησης. Μεταξύ άλλων στο εξώφυλλο φιγουράρουν η διασημότητες Taylor Swift και η Ashley Judd.

Όμως η απορία πολλών ήταν ο αγκώνας που φαίνεται στην φωτογραφία χωρίς όμως να φαίνεται το πρόσωπο του.

Με αυτό τον τρόπο το περιοδικό προσπαθεί να δείξει όλα εκείνα τα άτομα τα οποία ενώ υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης η κοινωνική τους θέση και ο περίγυρος τους δεν τους επιτρέπει να δημοσιεύσουν την ταυτότητα τους.

Ο αγκώνας συγκεκριμένα είναι μέρος του σώματος μιας εργάτριας σε νοσοκομείο όπως αναφέρει το ίδιο το περιοδικό η οποία ήθελε να παραμείνει ανώνυμη και απρόσωπη. Η ίδια δήλωσε ότι η αποκάλυψη της ταυτότητας της θα δημιουργούσε αρνητικό αντίκτυπο στην δική της οικογένεια.

Όπως προείπαμε από το 1927 οι συντάκτες του περιοδικού Time ονομάζουν ένα πρόσωπο της χρονιάς ή μια ομάδα ατόμων. Αυτοί σύμφωνα και με τους συντάκτες αλλά και τους αναγνώστες του περιοδικού είναι αυτή που επηρέασαν περισσότερο τις ειδήσεις κατά το έτος που πέρασε είτε από την καλή είτε από την κακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top