ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: «Ιδιαίτερα επωφελής η πρόσφατη άσκηση με Ισραήλ»

ΥΠΑΜ: «Ιδιαίτερα επωφελής η πρόσφατη άσκηση με Ισραήλ»

Η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για την Εθνική Φρουρά, γιατί μέσα από ανάλογες ασκήσεις αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου 'Αμυνας.

Προστίθεται ότι η άσκηση κατέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού, όπως σημειώνεται.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top