ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβαλαν «κατά λάθος» τουρκικό ύμνο και φωτογραφίες των κατεχομένων σε ομιλία Ελληνοκυπρίων μαθητών – Έντονη αντίδραση νεαρού - VIDEO

Έβαλαν «κατά λάθος» τουρκικό ύμνο και φωτογραφίες των κατεχομένων σε ομιλία Ελληνοκυπρίων μαθητών – Έντονη αντίδραση νεαρού - VIDEO

Έβαλαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας και πρόβαλαν εικόνες από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ελληνοκυπρίων μαθητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ελληνοκύπριος μαθητής που βρισκόταν στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με άλλους 2 συμμαθητές του, δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Facebook εκφράζοντας έτσι τη λύπη του για το σοβαρό περιστατικό , παρά της απολογίες των λειτουργών του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει στο σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο ο μαθητής, το περιστατικό σημειώθηκε όταν Ελληνοκύπριοι μαθητές ήταν έτοιμοι να ανέβουν στο βήμα και να μιλήσουν για την Κύπρο, αντιπροσωπεύοντας την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο νεαρός ελληνοκύπριος ζήτησε από τους υπεύθυνους ζήτησε να ξαναγίνει όλη η παρουσίαση με τον σωστό ύμνο και φωτογραφίες, κάτι που έγινε όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Αυτούσιο το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο:

"Με την δημοσίευση αυτού του βίντεο θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για αυτό που έγινε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο , η Κυπριακή αποστολή με έμενα και άλλο 2 παιδιά ήταν έτοιμη να βγει να πει και να μιλήσει για την Κύπρο αντιπροσωπεύοντας την ελληνική πλευρά , οι κύριοι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έβαλαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκιάς και προβάλαν φωτογραφίες από τα κατεχόμενα και την σημαία της Τουρκιάς. Αυτό φυσικά δεν θα το αφήναμε να περάσει έτσι ασχέτως από τις απολογίες των διαχειριστών του ευρωκοινοβουλίου που μόνη τους έγνοια είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου. Έτσι έλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω να ξαναγίνει όλη η παρουσίαση με τον σωστό εθνικό ύμνο και τις σωστές φωτογραφίες της Κύπρου. Όμως δεν θα μπορούσα άπλα να το αφήσω έτσι. Μιλώντας με όλο το ελληνικό στοιχείο και έχοντας υπό πλήρη γνώση την ιστορία του ελληνισμού που κουβαλάμε μέσα μας εξέφρασα την άποψη μ για αυτό που συνέβη την πρώτη φορά πριν ξεκινήσουμε να ξανακάνουμε την ομιλία . Έλληνα , ξεσηκώσου , υποστήριξε τα ιδανικά σου, ζήτα δικαιοσύνη !"

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο μαθητής:

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top