ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καδής: «Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας»

Καδής: «Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας»

Είναι κοινή παραδοχή ότι η διαφθορά αποτελεί μια βασική αιτία της ηθικής κρίσης που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής σε εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της Διαφθοράς, που διοργάνωσε την Παρασκευή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Κύπρου».

 «Δυστυχώς, η διαφθορά παρουσιάζεται σε ποικίλες εκφάνσεις της ζωής μας και διαταράσσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς του κράτους», ανέφερε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι κάθε ενεργός και δημοκρατικός πολίτης, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, φύλου και ηλικίας μπορεί και πρέπει να συμβάλει με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Η ουσιαστική αντιμετώπιση, ωστόσο, του φαινομένου μπορεί να είναι εφικτή εάν επενδύσουμε ως άνθρωποι και ως πολιτεία στον τομέα της Παιδείας, η οποία μέσα από την οργανωμένη εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαπαιδαγώγηση ανθρώπων με ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, με ηθική συνείδηση, ανθρώπων με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια», σημείωσε.

Εξήρε παράλληλα την εθελοντική δράστη της «Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου» που ενισχύει, όπως είπε, σημαντικά μια συντονισμένη προσπάθεια κατά της διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, αναπτύσσει μεταξύ άλλων στενή συνεργασία με διάφορες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εμπλοκή τους σε βιωματικές δραστηριότητες γύρω από το θέμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν επίσης μαθητές, Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Ποίησης, με θέμα τη Διαφθορά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top