ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταγιάνι στην Κυπριακή Βουλή: «Θέλω να μειώσω την απόσταση μεταξύ θεσμικών οργάνων ΕΕ και πολιτών»

Ταγιάνι στην Κυπριακή Βουλή: «Θέλω να μειώσω την απόσταση μεταξύ θεσμικών οργάνων ΕΕ και πολιτών»

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη οι πολίτες της ΕΕ να είναι κοντά στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να μειώσει την απόσταση μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των πολιτών.

Σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων την Παρασκευή 8/12, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Ταγιάνι σημείωσε, μιλώντας μέσω διερμηνέα, πως πιστεύει πολύ στο ρόλο του ΕΚ και των εθνικών κοινοβουλίων.

Ανέφερε ότι η Ευρώπη εξέρχεται από τη δύσκολη οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο και την Ιταλία, μαζί με άλλες χώρες και ότι η κατάσταση τώρα βελτιώνεται.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση της ανεργίας, λέγοντας ότι η Κύπρος έχει πετύχει πολλά. Επανέλαβε επίσης τη στήριξη του ΕΚ στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών της ΕΕ.

Για την ανεργία, ο κ. Ταγιάνι είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ότι η κοινωνική πολιτική θα επέλθει μόνο με ισχυρή υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να εργαστούμε για να πετύχουμε τον πολιτικό στόχο της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας.

Για τα θέματα της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν προοπτικές και ότι δεν χρησιμεύει μόνο να υψώνουμε τείχη. Ο Πρόεδρος του ΕΚ είπε ότι πρέπει να εμποδιστεί η παράνομη μετανάστευση αλλά με λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Είπε ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και αυτό συζήτησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα.

Ο κ. Ταγιάνι είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να έχει τη δική της πολιτική και δεν μπορεί να είναι χώρος απόφασης των γραφειοκρατών αλλά θα πρέπει να ασκούν εξουσία και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι εκπρόσωποι του λαού.

Είπε ακόμη ότι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι στα χέρια των ΗΠΑ, της Κίνας ή της Ινδίας και ότι πρέπει να προασπιστούμε τα συμφέροντά μας.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην επιστολή που απέστειλε στον Μάριο Ντράγκι για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει τους κανόνες για όλες τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης.

Εξέφρασε τέλος ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top