ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Οπαδοί έσκιζαν τα χέρια τους για να 'οπλιστούν' - Γέμισε ο χώρος αίματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Οπαδοί έσκιζαν τα χέρια τους για να 'οπλιστούν' - Γέμισε ο χώρος αίματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως και αν χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Δευτέρα 12/12, στη περιοχή Τσιρείου είναι πολύ λίγο, αφού τα έκτροπα όπως μας τα περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες δεν είχαν προηγούμενο.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Πολίτης ο οποίος κατοικεί στη περιοχή μίλησε για μια κατάσταση πανικού και τρομοκρατίας, αφού εκτός από τα επεισόδια είχαν μεταξύ των οπαδών, η ατμόσφαιρα ήταν από αποπνικτική μέχρι και επικίνδυνη για την υγεία, αφού εκτός από τις κροτίδες και τα καπνογόνα, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία επιβάρυνε την κατάσταση.

“Για όνομα του θεού, δεν έχουμε πρόβλημα με τους αστυνομικούς, έκαναν τη δουλειά τους όπως μπορούσαν, δεν μπορούσαν να διαλύσουν αλλιώς τους ταραξίες” μας ανέφερε πολίτης που μένει στην περιοχή και συμπλήρωσε αναφέροντας ότι για τέτοιας έκτασης επεισόδια, χρειαζόταν πολύ περισσότεροι αστυνομικοί για να επιβάλουν την τάξη.

Οι ανεγκέφαλοι προκάλεσαν ζημιές και σε κατάστημα της περιοχής, αφού είχαν το θράσος να θρυμματίσουν τη βιτρίνα με πέτρες που έβγαλαν από τα σκαλιά της πρόσοψης.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε γυμναστήριο της περιοχής ανέφερε στο ThemaOnline, ότι όλος ο κόσμος που βρισκόταν εντός του ήταν πανικοβλημένος, με την αποπνικτική ατμόσφαιρα να τους αναγκάζει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να μαζευτούν σε ασφαλή σημείο εντός του κτηρίου.

“Ήταν 200-300 άτομα πίσω από την κερκίδα της ΑΕΛ και πετούσαν αντικείμενα προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και προκαλούσαν ζημιές” ανέφερε και συμπλήρωσε περιγράφοντας τις προσπάθειες των αστυνομικών να επιβάλουν την τάξη.


Χαρακτηριστικό του μένους με το οποίο οι χούλιγκαν προκάλεσαν τα έκτροπα, είναι ότι έσπαζαν τα τζάμια από τις τουαλέτες με τα χέρια τους για να τα πετάξουν, παρόλο που έτσι τραυματίζονταν και οι ίδιοι, αφού στο χώρο είναι εμφανές μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τρόμο προκαλεί πάντως η σκέψη για το τι ήταν ικανά αυτά τα άτομα, αφού το γεγονός ότι δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τους την δική τους ασφάλεια, δείχνει ότι μιλούμε είτε για αδίστακτους χούλιγκαν, ή για άτομα υπό την επήρεια ουσιών.

 

Σε άλλες τουαλέτες, οι ανεγκέφαλοι ξήλωσαν ότι υπήρχε εντός τους για να τα χρησιμοποιήσουν ως “πολεμοφόδια”.

Οι άνθρωποι του Τσιρείου που έφτασαν την επομένη για να εκτιμήσουν τις ζημιές, μας ανέφεραν ότι από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 11 το μεσημέρι, γέμιζαν κάλαθους με πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν οι ανεγκέφαλοι στο γήπεδο.

Περιμετρικά του Σταδίου, απομεινάρια από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν μέλη της Αστυνομίας για να διαλύσουν τους χούλιγκαν.

Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, εξέφρασαν φόβους τόσο για την ασφάλεια των περιουσιών τους αλλά κυρίως για την σωματική τους ακεραιότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top