ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «τρελό» στατιστικό, η ανατριχίλα και το ντέρμπι της χρονιάς με ΑΠΟΕΛ

Το «τρελό» στατιστικό, η ανατριχίλα και το ντέρμπι της χρονιάς με ΑΠΟΕΛ

Η Ανόρθωση βρήκε και πάλι τον τρόπο να πάρει άλλους τρεις βαθμούς. Αν και καρδιοχτύπησε για μία ακόμη φορά τον κόσμο της κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει κόντρα στον Άρη (2-0) και να περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα περιμένοντας να δει τι θα κάνει η ΑΕΚ.

Το γκολ του Ζοάο Βίκτορ ήταν αυτό που έδωσε επί της ουσίας τρεις ακόμη βαθμούς στην ομάδα του Ρόνι Λέβι, ενώ στα θετικά καταγράφεται και το πρώτο γκολ του Άλβες που το είχε τόσο πολύ ανάγκη και το έψαχνε εδώ και καιρό.

Ένα φοβερό στατιστικό για την Ανόρθωση έχει να κάνει για το χρονικό σημείο που σκοράρει. Το είχαμε γράψει και σε παλαιότερο μας ρεπορτάζ ότι η «Κυρία» από το 70΄ και έπειτα κερδίζει παιχνίδια, είτε βαθμό την υστάτη. Έχει τη δύναμη, την φυσική κατάσταση αλλά και τα ψυχικά αποθέματα να παίρνει στο τέλος αυτό που θέλει. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη έχει κερδίσει 15 ολόκληρους βαθμούς από το 70΄ και έπειτα.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελεί τυχαίο γεγονός ούτε και μία σύμπτωση. Γιατί επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Απ’ την άλλη όμως εξακολουθεί να μην βρίσκει εύκολα το δρόμο προς την αντίπαλη εστία και στην πορεία κάπου θα το πληρώσει αν δεν το βελτιώσει.

Η συγκλονιστική στιγμή…
Σημείο αναφοράς του χθεσινού αγώνα ήταν η παρουσία του κόσμου που ξεπέρασε τις 2000 αλλά και που τραγούδησαν στο τέλος μαζί με τους ποδοσφαιριστές το «Χώμα που περπάτησα». Ήταν μία ανατριχιαστική στιγμή για όλους. Φέτος οι φίλοι της Ανόρθωσης έχουν στηρίξει όσο ποτέ την ομάδα τους και αποτελούν το δωδέκατο παίκτη σε κάθε παιχνίδι.

Τεράστια απουσία…
Ενόψει του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ο Ρόνι Λέβι έχει να αντιμετωπίσει μία τεράστια απουσία. Ο Σίλντενφελντ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από το διαιτητή στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, τις έκανε τρεις και θα απουσιάσει. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά βασικό το νεαρό Αρτυματά, ο οποίος κόντρα στην Αλκή όταν αντικατέστησε τον Ντουγκλάο τα πήγε πάρα πολύ καλά.

Το να δούμε τον Βίκτορ σε ρόλο στόπερ ή τον Σιβού μοιάζει απομακρυσμένο σενάριο. Και αυτό γιατί ο Λέβι δεν θα θελήσει να ταράξει τις ισορροπίες τη ομάδας του με μία απουσία.

Το μυαλό στον ΑΠΟΕΛ…
Από σήμερα άπαντες στο στρατόπεδο της «Κυρίας» στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η αναμέτρηση της χρονιάς. Με νίκη η Ανόρθωση θα αφήσει πίσω της τον ΑΠΟΕΛ, θα μπορέσει ακόμη και να τερματίσει στην κορυφή με το τέλος του 2017 και θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ενόψει της συνέχειας.

Τα μεταγραφικά μπορούν να περιμένουν
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το μεταγραφικό σκηνικό στην Ανόρθωση. Για την ώρα όμως αυτό μπαίνει στην άκρη μέχρι και την Τετάρτη που είναι ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ. Απ’ εκεί και πέρα θα προχωρήσουν οι διεργασίες για ποιοτική ενίσχυση κυρίως στην επιθετική γραμμή. Εκεί όπου «πονάει» η ομάδα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top