ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έπαιξε με τη «φωτιά» και το πλήρωσε…

Έπαιξε με τη «φωτιά» και το πλήρωσε…

Μία απρόσμενη απώλεια βαθμών είχε στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία έμεινε στο 1-1 και έχασε την ευκαιρία για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Πάνος Λάρκος ήταν στην “Αρένα” και αναλύει την εμφάνιση της ΑΕΚ…

Η ομάδα του Ιδιάκεθ ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1 και προσπάθησε από το ξεκίνημα να επιβάλει το ρυθμό της, αφού μπήκε δυνατά και είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν είχε τη δημιουργία και τη φαντασία προηγούμενων αγώνων της. Ως εκ τούτου, η κυριαρχία της δεν εξαργυρώθηκε με κάποιο γκολ.

Η απουσία των Λαρένα και Τομάς στη μεσαία γραμμή λόγω του ροτέισιον που ακολούθησε ο Ιδιάκεθ λόγω ΑΕΛ, φάνηκε ότι επηρέασε τους «κιτρινοπράσινους», αφού ναι μεν οι Μπόλιεβιτς και Κάσες δεν έκαναν κάποιο σοβαρό λάθος που να στοιχίσει στην ομάδα τους, αλλά δεν είχαν επιθετικές πρωτοβουλίες για να κάνουν τη διαφορά, ενώ δεν μπόρεσαν ούτε να περάσουν κάποιες κάθετες ή διαγώνιες πάσες.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και το χαμένο πέναλτι της ΑΕΚ μόλις στο 10ο λεπτό από τον Τρισκόφσκι, το οποίο αν κατέληγε στα δίχτυα, τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά στη συνέχεια.

Η ομάδα της Λάρνακας πάντως συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά το χαμένο πέναλτι και κατάφερε να σκοράρει στο 44΄, σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, από μία ατομική ενέργεια του Ακοράν, ο οποίος όμως φάνηκε να ξεκινά από θέση οφσάιντ.

Μετά το 1-0, θα περίμενε κανείς ότι στην επανάληψη η ΑΕΚ θα έμπαινε εξίσου δυνατά για να πετύχει δεύτερο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι, όμως αυτό δεν συνέβη.

Αντίθετα, έδειχνε πιο χαλαρή, ενώ ίσως να επαναπαύτηκε στο προβάδισμα της και έδωσε με την απόδοση της δικαιώματα στον Ερμή, ο οποίος άρχισε σταδιακά να το πιστεύει όλο και περισσότερο, κράτησε μπάλα, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και από τη στιγμή που το σκορ παρέμενε στο ρευστό 1-0, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει η ζημιά.

Έτσι κι έγινε… Μία κακή αμυντική αντίδραση σε ένα «στημένο» του Ερμή έφερε την ισοφάριση και από εκεί και πέρα, ήταν λες και… «έπεσε ο διακόπτης» για την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε χαμένη και αποσυντονισμένη, με κακή ψυχολογία και χωρίς καλά «πατήματα».

Μάλιστα, στο 70΄, λίγο μετά το 1-1, παραλίγο να έρθει η απόλυτη «ψυχρολουσία» από ένα λανθασμένο γύρισμα του Μοϊσόφ στον Πάμπλο, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Εμεγκάρα δεν σκόραρε, αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν αιφνιδιάστηκε και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Ο Ιδιάκεθ πάντως προσπάθησε από τον πάγκο μετά την ισοφάριση να σώσει την παρτίδα παίζοντας φουλ επίθεση και ρίχνοντας στο ματς τους Τομάς, Λαρένα και Ρουσιά, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φτιάξει έστω τη μία μεγάλη φάση που θα τη λύτρωνε.

Το ροτέισιον του Ισπανού τεχνικού φάνηκε ότι επηρέασε την ομάδα, από την άλλη όμως, υπάρχουν και παράπονα για τη διαιτησία του Δημήτρη Μασιά, τόσο για τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα που άφησε ο διαιτητής και για το γεγονός ότι δεν έβγαλε κάρτες σε κάποιες περιπτώσεις που έπρεπε, όσο και για φάουλ που δεν δόθηκαν, αλλά και για τους χρόνους των καθυστερήσεων.

Πλέον, η ΑΕΚ καλείται να συνέλθει άμεσα και να ανασυνταχθεί, ξεχνώντας αυτό το απρόσμενο αποτέλεσμα, αφού ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο και θα πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες, για να μη χάσει και άλλο σημαντικό έδαφος.

Σημειώνουμε ότι απών από αυτό το ματς θα είναι ο Τέτε, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε τρεις…

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top