ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Έδωσε 5.000 ευρώ για να αποφυλακιστούν άτομα που είναι μέσα για χρέη

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Έδωσε 5.000 ευρώ για να αποφυλακιστούν άτομα που είναι μέσα για χρέη

Και φέτος παρουσιάζεται το φαινόμενο… φιλευσπλαχνίας σε σχέση με κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές.

Πολίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστούν κρατούμενοι που εκτίουν ποινή για χρέη.

Την σχετική εξέλιξη φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Φιλελεύθερος» που σημειώνει επίσης: «Αυτή τη στιγμή κρατούνται δυο άτομα τα οποία οφείλουν διατροφές. Ο ένας που έχει διακανονισμό δόσης 1.100 ευρώ θα αποφυλακιστεί την Πέμπτη (21/12), ενώ ο άλλος θα συνεχίσει να βρίσκεται φυλακισμένος, επειδή οι οφειλές του αφορούν μεγάλα ποσά».

Εξάλλου, αποφυλακίζονται την Πέμπτη (21/12) 44 κατάδικοι, 34 Ε/κ και 10 αλλοδαποί.

Οι αποφυλακίσεις εγκρίθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα υλοποιηθούν με την υπογραφή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Οι κατάδικοι που αποφυλακίζονται πληρούν μια βασική προϋπόθεση: Μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου να έχει εκτιθεί τουλάχιστον το μισό της ποινής τους.

Όσοι έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σεξουαλικά αδικήματα και ναρκωτικά, δεν συμπεριλαμβάνονται σε κατάλογο πρόωρων αποφυλακίσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top