ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«VIDEO με ποινικά αδικήματα από φίλο του Ιωνά Νικολάου» - Επιστολή σε Γ. Εισαγγελέα - Τοποθετήσεις υπουργού - ΕΓΓΡΑΦΟ

«VIDEO με ποινικά αδικήματα από φίλο του Ιωνά Νικολάου» - Επιστολή σε Γ. Εισαγγελέα - Τοποθετήσεις υπουργού - ΕΓΓΡΑΦΟ

Πολιτική χροιά δίνει στην υπόθεση που αφορά καταγγελίες για διαφθορά στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ο αστυφύλακας Νίκος Λοϊζίδης. Ο τελευταίος, έστειλε σχετική επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη αφήνοντας εκτεθειμένο τον ποινικό ανακριτή που διερεύνησε την υπόθεση.

Του Φάνη Μακρίδη

Ως γνωστόν, οι καταγγελίες του εν λόγω αστυνομικού σε σχέση με το Κλιμάκιο, τις οποίες και απεκάλυψε το ThemaOnline τον περασμένο Σεπτέμβριο(13/09), είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί ποινική έρευνα.

Σε επιστολή του προς τον Κώστα Κληρίδη που παραλήφθηκε από την Νομική Υπηρεσία την 1η Δεκεμβρίου του 2017, λοιπόν, ο Λοϊζίδης κάνει ξεκάθαρα λόγο για απροθυμία του διορισθέντος ποινικού ανακριτή να διερευνήσει και να εξετάσει αποκαλυπτικό οπτικό υλικό που ο ίδιος του παρέδωσε.

Το video, σύμφωνα πάντα με τον Λοϊζίδη, παρουσιάζει γνωστό πολιτικοποιημένο πρόσωπο που φέρεται να έχει δεσμούς φιλίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, να διαπράττει ποινικά αδικήματα μαζί με άτομα του υποκόσμου.

Γράφει στην επιστολή του ο Λοϊζίδης: «Η κορυφή του παγόβουνου, ήταν όταν μου ανακοίνωσε στις 17/11/17, ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει, συγκεκριμένο βίντεο το οποίο του κατήγγειλα ότι κατείχε Β/ΑΡΧΗΓΟΣ της Αστυνομίας από τις 21/9/17, όπου άτομα του υποκόσμου αλλά και άτομο το οποίο είναι πολιτικοποιημένο πρόσωπο (προσωπικός φίλος του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και κομματικό στέλεχος) διαπράττουν ποινικά αδικήματα. Στις 08/11/17 ο ίδιος ο ποινικός ανακριτής μου ανάφερε ότι παρέλαβε το συγκεκριμένο βίντεο από το αρχηγείο και το βλέπαμε μαζί για να του αναγνωρίσω τα άτομα, παρόλα ταύτα, στις 17/11/17 άλλαξε την απόφασή του προφασιζόμενος ότι: - η εντολή που του δώσατε ως γενικός εισαγγελέας, δεν τον καλύπτει να διερευνήσει τη συγκεκριμένη καταγγελία και –δεν θέλει να ‘ανακατωθεί’, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, στα πόδια της αστυνομίας. Την ίδια απάντηση μου έδωσε και για πληροφοριακά δελτία για έκδοση ενταλμάτων έρευνας για εγκληματικά στοιχεία, που εκκρεμούν και του παρέδωσα».

Το ThemaOnline αποκαλύπτει και μέρος του ογκωδέστατου μαρτυρικού υλικού (βλ. έγγραφο κάτω) που παρέδωσε ο Λοϊζίδης στον ποινικό ανακριτή. Συγκεκριμένα, αφού πρώτα καταγράφει τα αδικήματα που διέπρατταν τα εν λόγω άτομα του υποκόσμου μαζί με το πολιτικοποιημένο πρόσωπο, σημειώνει: «…πρόκειται για πρόσωπο που πρόσκειται σε πολιτικό κόμμα. Σε πολλές δημοσιεύσεις στα Μ.Μ.Ε. σε εκδηλώσεις του εν λόγω κόμματος καταγράφηκε για την εκεί παρουσία του. Ένα από τα δημοσιεύματα που μπορώ να θυμ ηθώ είναι εκδήλωση του συγκεκριμένου κόμματος το καλοκαίρι του 2017 στο ξενοδοχείο PRINCESS στην Λάρνακα, όπου παρών ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος καθόταν μια θέση δίπλα του».

Η θέση του υπουργού Δικαιοσύνης

«Δεν τέθηκε υπόψιν μου το συγκεκριμένο θέμα, ούτε γνωρίζω για ποιό άτομο πρόκειται» δήλωσε στο ThemaOnline ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε σχέση με τα όσα σημειώνει ο Νίκος Λοϊζίδης.

Ο υπουργός πρόσθεσε: «Για οποιονδήποτε κι αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να πράξει το καθήκον του, ανεξάρτητα ποιού φίλος είναι».

Το ιστορικό

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η έκθεση του ποινικού ανακριτή για τα όσα καταγγέλθηκαν σε σχέση με το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας, δεν ανέδειξε ποινικές ευθύνες. Πλέον εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα πώς θα προχωρήσει η υπόθεση.

Θυμίζουμε πως την όλη υπόθεση είχε αποκαλύψει το ThemaOnlineμε με τρία δημοσιεύματα στις 13, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, ενώ με συνεχή ρεπορτάζ απεκάλυψε έγγραφα από κατάθεση του εν λόγω μέλους της αστυνομικής δύναμης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΜΑΔ: Διορίζει ποινικό ανακριτή ο Κώστας Κληρίδης

 ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΜΑΔ: Ο καταγγέλλων αστυνομικός κάνει λόγο ακόμα και για σχεδιαζόμενο φόνο – «Εκόψαμεν τους, επηέναν να παίξουν τον …» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΜΑΔ: Τον εμπλέκουν σε σχεδιαζόμενο φόνο, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά – «Αύριο στο Αρχηγείο Αστυνομίας»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΦΩΤΙΑ: Αστυνομικός υποστηρίζει ότι μετατέθηκε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα – Στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα – Απειλήθηκε η ζωή του - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άνω κάτω κλιμάκιο της ΜΜΑΔ – Τρεις μεταθέσεις στελεχών – Διερευνάται πληροφορία σε βάρος τέταρτου για ναρκωτικά 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΜΑΔίτης φέρεται να ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών – Στο αεροδρόμιο με υπηρεσιακό όχημα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top