ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών – Εν αναμονή της ‘ανάληψης ευθύνης’ η Αστυνομία

ΕΛΛΑΔΑ: Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών – Εν αναμονή της ‘ανάληψης ευθύνης’ η Αστυνομία

Δύο άγνωστα άτομα σήκωσαν στο πόδι την περιοχή γύρω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως στις 3:25 τα ξημερώματα, όταν τοποθέτησαν βόμβα στην είσοδο του κτηρίου.

Στις 2:50 είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» πως θα εκραγεί βόμβα μετά από σαράντα λεπτά και δεν επρόκειτο για φάρσα.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή άμεσα και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου του Εφετείου.

Η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλη απόσταση και ακόμα παραμένει άγνωστο αν έχουν υπάρξει φθορές και σε τζαμαρίες στα γύρω σπίτια και καταστήματα.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει αποκλείσει την οδό Λουκάρεως και βεβαίως άντρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που συλλέγουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και από εκεί ίσως να σχηματίσουν μία πρώτη εικόνα οι Αρχές για την ταυτότητα των δραστών.

Η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια έως αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη και σίγουρα αναμένουν με αγωνία οι Αρχές την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική αυτή επίθεση.

Άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι αυτής της επίθεσης και έτσι μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση, αν για παράδειγμα έχει να κάνει με τους πλειστηριασμούς, ωστόσο η βόμβα δεν τοποθετήθηκε στο διπλανό Ειρηνοδικείο.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν επίσης τυχόν βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τα δικαστήρια όσο και από γειτονικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να σχηματίσουν μία εικόνα των δραστών, του τρόπου και της κατεύθυνσης διαφυγής τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top