ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσουκαλάς στο ThemaSports: «Γυρνάει στο μυαλό μου η προοπτική της Κύπρου» (είχ μιλήσει με Ομόνοια και Ανόρθωση)

Τσουκαλάς στο ThemaSports: «Γυρνάει στο μυαλό μου η προοπτική της Κύπρου» (είχ μιλήσει με Ομόνοια και Ανόρθωση)

Συνέντευξη στο Γιώργο Λεωνίδου

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος σπάνια χάνει παιχνίδι της ομάδας του είτε από κάρτες είτε από τραυματισμούς, είναι «τσακωμένος» με την λέξη ήττα και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται.

Άριστος οικογενειάρχης και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Σταύρος Τσουκαλάς, περί ου ο λόγος, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στο νησί μας για διακοπές.

Το
Themasports.com ήρθε σε επαφή μαζί του και αυτός ευγενικά αποδέχθηκε να μας δώσει μια συνέντευξη.

Αφού καθίσαμε στο χώρο που θα γινόταν η συνέντευξη, καταλάβαμε από την πρώτη με τι άνθρωπο είχαμε να κάνουμε. Χαμογελαστός, σεμνός, ταπεινός και ευδιάθετος να απαντήσει σε όσα θα τον ρωτούσαμε. Και έτσι έγινε. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος που αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης και είχε και πέρασμα από την Κύπρο το 2010 (στη Νέα Σαλαμίνα) απάντησε στα ερωτήματα μας και οι απαντήσεις βρίσκονται πιο κάτω.

Αποκάλυψε πολλά ο Τσουκαλάς και είπε άλλα τόσα ενδιαφέροντα.

Γεια σου Σταύρο και ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρονιά, πως ήρθες σε επαφή με τον χώρο του αθλητισμού και ένα απολογισμό της καριέρας σου.

Ξεκίνησα από την ομάδα της γειτονιάς μου στην ακαδημία της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη από τα πέντε μου χρόνια. Μέχρι τα δέκα παρέμεινα στην τοπική αυτή ομάδα και μετά πήγα σε μια άλλη ακαδημία, με καλύτερες συνθήκες, πάλι στη Θεσσαλονίκη, αυτή των Αμπελόκηπων. Πάντα από τη πρώτη στιγμή (από τα πέντε δηλαδή) με έβαζε ο προπονητής μου να παίζω με μεγαλύτερους. Στα δεκατέσσερα από τους Αμπελόκηπους και επειδή ήθελα να παίξω σε αντρικό πρωτάθλημα, πήγα σε ερασιτεχνικό αλλά αντρικό και όχι παιδικό, στην ομάδα της Ηλιούπολης. Την αμέσως επόμενη χρονιά πήγα στην ομάδα του Λαγκαδά, μια κατηγορία πιο πάνω και μάλιστα πήραμε και το πρωτάθλημα. Με είδαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ από εκεί και με ζήτησαν να πάω να αγωνιστώ στη ομάδα τους, ξεκινώντας από την δεύτερη ομάδα. Να αναφέρω ότι την ίδια χρονική περίοδο εκτός από τον ΠΑΟΚ είχα προτάσεις και από τον Άρη και τον Ηρακλή, για τις β’ ομάδες. Εγώ όμως ήθελα ΠΑΟΚ και τελικά εκεί πήγα. Έπαιξα τρία χρόνια στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και μάλιστα τη δεύτερη πήραμε και το πρωτάθλημα.

Συγχρόνως έκανα προπονήσεις και με την αντρική ομάδα. Στα 18 μου υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ διάρκειας πέντε χρόνων. Από τα 19 μέχρι τα 22 αγωνίστηκα δανεικός στη Δόξα Δράμας για δυο χρόνια και το καλοκαίρι του 2010 κατηφόρισα στο νησί σας για να παίξω δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα. Ο δανεισμός είχε διάρκεια ενός χρόνου όμως για κάποιο λόγο έφυγα τον Δεκέμβριο. Επέστρεψα στον ΠΑΟΚ και άρχισα να παίρνω τα πρώτα λεπτά συμμετοχής μου στην ανδρική ομάδα. Έκατσα μέχρι το 2012 στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι πήρα μεταγραφή στο ΠΑΣ Γιάννενα. Κάθισα τέσσερα χρόνια στα Γιάννενα, υπήρξα αρχηγός και τώρα είναι δεύτερη μου χρονιά στον Αστέρα Τρίπολης.

Θέλεις να μας πεις τι έγινε και ήθελες να φύγεις από την Νέα Σαλαμίνα;

Είδα ότι από πλευράς δικής μου ήμουν έτοιμος εκείνο τον καιρό να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ καθώς ο δανεισμός γίνεται με σκοπό να πας κάπου και να γίνεις έτοιμος να παίξεις στην ομάδα σου.

Δεν ήθελα να χάσω άλλους έξι μήνες και επέλεξα να πάω πίσω στον ΠΑΟΚ και να παίξω, κάτι που έγινε από την πρώτη στιγμή.

Είχα λίγες πιθανότητες τότε για να παίξω καθώς δεν με είχαν στα πλάνα, με υπολόγιζαν πως ένα χρόνο θα ήμουν στη Κύπρο, όμως πίστεψα στον εαυτό μου και κατάφερα με το που πήγα πίσω να αγωνίζομαι. Στο ποδόσφαιρο είναι οι επιλογές που κάνουμε και εγώ θεωρώ ότι έκανα τη σωστή. Ήταν μια επιλογή καθαρά δικιά μου χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Για τις συνθήκες που συνάντησες στη Κύπρο.

Οι εντυπώσεις είναι πέρα για πέρα θετικές. Συνάντησα εγκαταστάσεις που δεν περίμενα πως θα τα έχει μια ομάδα που θα αγωνιζόταν εκείνη τη στιγμή στη Β’ κατηγορία, οι προπονήσεις ήταν φουλ για φουλ απαιτητικές. Τα γήπεδα τα προσέχανε και τα είχαν σε καλή κατάσταση. Επίσης η ποιότητα παικτών και τότε και τώρα είναι πολύ ψηλή σε σχέση με αυτά που πιστεύουμε οι εκτός Κύπρου, γιατί νομίζουν πως το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι εύκολο, και εμείς εκεί στην Ελλάδα το υποτιμάμε το πρωτάθλημά σας, όμως λανθασμένα, καθώς το επίπεδο είναι ψηλό και υπάρχουν ομάδες που μπορούν να σταθούν επάξια στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως ποιες ομάδες;

Ομάδες που μπορούν να σταθούν είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ, η Ανόρθωση και η Ομόνοια. Αυτές κατά την δική μου άποψη πέντε ομάδες που μπορούν όχι μόνο να σταθούν επάξια αλλά και να πρωταγωνιστήσουν και να έχουν μια σοβαρή εικόνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι γνωρίζεις για το φετινό Κυπριακό πρωτάθλημα και κατά πόσο το παρακολουθάς;

Παρακολουθώ τις εξελίξεις και βλέπω ότι θα κριθεί στο τέλος. Είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και βλέπω τέσσερις ομάδες να το διεκδικούν. Τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό.

Αν ξεχωρίζεις κάποιους παίχτες από το Κυπριακό πρωτάθλημα;

Να καταλάβεις παρόλο που αγωνίζομαι στην Ελλάδα, βλέπω τα στιγμιότυπα όλων των αγώνων. Μου κάνει εντύπωση ο επιθετικός της ΑΕΚ, Φλοριάν Τολεμές με τα τέρματά του αλλά και οι Ράγιος και Πράνιτς με τους οποίους ήρθα αντιμέτωπος στο Ελληνικό πρωτάθλημα και είναι παίχτες με μεγάλη ποιότητα και προσωπικότητα. Από κύπριους ξεχωρίζω τους Εφραίμ και Χριστοφή, πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους και είναι ποιοτικοί. Γενικά όμως υπάρχουν και άλλοι παίχτες που είναι αρκετά καλοί και μπορούν να κάνουν την διαφορά στις ομάδες τους.

Σε βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να κάνεις διακοπές στη Κύπρο; Γιατί αγαπάς τόσο πολύ το νησί μας;
Όταν ήρθα να παίξω στη Νέα Σαλαμίνα, γνώρισα την γυναίκα την οποία είμαι παντρεμένος σήμερα και όπως αντιλαμβάνεστε είναι κύπρια. Έχουμε αποκτήσει δυο παιδιά και ζούμε στην Τρίπολη όπου αγωνίζομαι. Με την πρώτη ευκαιρία κατηφορίζω προς το νησί σας για διακοπές, καθώς είναι και τα πεθερικά μου εδώ και γενικά οι λόγοι είναι οικογενειακοί και συγχρόνως μου αρέσει πολύ εδώ και περνάμε καλά.

Θα σε ενδιέφερε η προοπτική να παίξεις στο νησί μας ποδόσφαιρο;

Σίγουρα από την στιγμή που έχω παντρευτεί γυναίκα από την Κύπρο γυρνάει στο μυαλό μου αυτή η προοπτική. Αν ήταν κάτι που θα κάλυπτε και εμένα και την οικογένειά μου θα ήμουν χαρούμενος να βαδίσω προς τα εκεί.

Σίγουρα τώρα έχω συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης και το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα μου, όμως η προοπτική της Κύπρου με ελκύει πολύ μιας και εδώ είναι πολύ όμορφα και είναι και το μέρος το οποίο κατάγεται η γυναίκα μου. Όπως είπα και πιο πάνω αν παρουσιαστεί κάτι που να με καλύπτει θα το εξετάσω.

Για πες μας ένα παράξενο περιστατικό που βίωσες τόσα χρόνια στα γήπεδα.

Ένα πράγμα που έγινε και δεν μπορούσα να το φανταστώ πως θα γινεί ήταν όταν σε ένα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μέσα στη Τούμπα, περίπου στο 70’ οι οπαδοί μας βγήκαν έξω από το γήπεδο, πήραν πέτρες και άρχισαν να τις ρίχνουν μέσα στο γήπεδο. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο στόχο, όπου έβρισκαν έριχναν. Ήταν μια ζούγκλα, κάτι που δεν θέλει να βιώσει κανείς ποδοσφαιριστής. Μια άλλη στιγμή, αυτή τη φορά αστεία μπορώ να πω, ήταν όταν κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, ο συμπαίκτης μου Αντελίνο Βιειρίνια ο οποίος είναι από την Πορτογαλία μου ζήτησε να του κάνω μετάφραση ένα σύνθημα που έλεγαν οι οπαδοί μας.

Πες μου και λίγο για τις συνθήκες στον Αστέρα Τρίπολής.

Οι συνθήκες είναι αυτές που ζητάει ο κάθε σοβαρός επαγγελματίας παίχτης. Ένα σωματείο που σου τα παρέχει όλα και σου δίνει την δυνατότητα μέσα από αυτά που σου παρέχει να πρωταγωνιστείς. Πληρωνόμαστε στην ώρα μας και όλα είναι ιδανικά στην ομάδα.

Για πες μας και λίγο την άποψή σου για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσπαθούν οι αρμόδιοι να φτιάξουν τα πράγματα και έστω και αργά υπάρχει μια διάθεση να βελτιωθούν οι καταστάσεις. Δεν είναι και το καλύτερο δυνατό επίπεδο, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο και θα έρχονται πλέον λιγότεροι ποιοτικοί παίχτες από παλιά. Αυτό μπορεί να συσχετιστεί και με τη ποιότητα ζωής στη χώρα και τα προβλήματα που ακούνε ότι έχει.

Υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον κυπριακής ομάδας προς το πρόσωπό σου; Σε προσέγγισε κάποια ομάδα για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο;

Είχα κάποιες επαφές με Ανόρθωση και Ομόνοια πριν 2-3 χρόνια όμως δεν προχώρησαν και έμειναν στο στάδιο των επαφών. Ενδιέφερα τις δυο ομάδες όμως η μεταγραφή δεν προχώρησε ούτε στην Ανόρθωση ούτε και στην Ομόνοια. Οι συζητήσεις δεν έφτασαν ποτέ στους αρμόδιους της κάθε ομάδας για να φτάσει να γίνει σοβαρό. Δεν με προσέγγισε καμία ομάδα για τον επερχόμενο Ιανουάριο και δεν έχω κάτι στα χέρια μου. Υπεύθυνος για τα θέματα αυτά είναι ο μάνατζέρ μου και εγώ είμαι αφοσιωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τον Αστέρα Τρίπολης.

Παίζεις αρκετά χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σου έτυχε ποτέ να επιχειρήσει κάποιος να σε χειραγωγήσει ή να σε επηρεάσει με κάποιο άλλο τρόπο; Γενικά σου συναίβει να αντιληφθείς ότι κάποιος παίχτης ή κάποιο ματς είναι στημένο;

Δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να συμβεί. Αυτά δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Εμένα επειδή με ξέρουν ότι δεν μου αρέσουν αυτά δεν επιχείρησε κανείς να με εξαγοράσει με σκοπό να αλλοιώσει την απόδοσή μου.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν γίνονται σε άλλους παίχτες εγώ μπορώ να μιλήσω για εμένα και να σας πω ότι ουδέποτε πήρα λεφτά για να κάνω κάτι και το γεγονός να εξαγοράζεται κάποιος ποδοσφαιριστής για να μην παίξει καλά δεν μου περνάει από το μυαλό και δεν φαντάζομαι ότι μπορεί να συμβαίνει.

Στο ποδόσφαιρο οφείλεις να τιμάς το ψωμί που τρως και να τιμάς την φανέλα που φοράς. Έχει να κάνει και με τις προσωπικές αξίες τις οποίες δεν πρέπει να θίγεις.

Ποιον βλέπεις φετινό πρωταθλητή στην Ελλάδα;

Είναι αμφίρροπο και θα παιχτεί ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Ποιους ποδοσφαιριστές ξεχώρισες από θέμα χαρακτήρα στα γήπεδα;

Ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα καθώς είναι εξαιρετικό παιδί. Επίσης ο Νάτσο Σκόκο ήταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Μιλάμε για δυο παίχτες με εξαιρετικό βιογραφικό και εξαιρετικό χαρακτήρα τον οποίο βγάζουν και μέσα στο γήπεδο.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top