ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαν σε προεκλογική η παρουσίαση Αναστασιάδη – «Γεια σας, μάνα μου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σαν σε προεκλογική η παρουσίαση Αναστασιάδη – «Γεια σας, μάνα μου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με άρωμα προεκλογικής συγκέντρωσης παρουσίασε «το όραμα, το σχέδιο και το έργο του» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σε συγκέντρωση που έγινε την Τρίτη (2/1) στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε, σε ομιλία του, τόσο τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης 2013-2018 όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει αν επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα μέχρι το 2023.

Οι εκατό και πλέον υποστηρικτές του –κυρίως νέοι– περίμεναν υπομονετικά τον Πρόεδρο, ο οποίος έφτασε στον χώρο της συγκέντρωσης με αρκετή καθυστέρηση, κάτι που «επέτρεψε» στους Υπουργούς, στους Βουλευτές του ΔΗΣΥ και στους νέους να ανταλλάξουν τις ευχές για το νέο έτος.

Προτελευταίοι έφτασαν στον χώρο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Με την άφιξη του ΠτΔ, οι νέοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ο Νίκος Αναστασιάδης εισήλθε στην αίθουσα με χαμόγελο και πάντα στο πλάι τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αφού πρώτα κάθισε μερικά λεπτά πλάι στην Βουλευτή Στέλλα Κυριακίδου, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τη νεολαία που βρέθηκε εκεί, αλλά επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του καλωσορίζοντας ένα «αγαπημένο φίλο», τον πρώην Υπουργό Νίκο Ρολάνδη, ο οποίος από νωρίς έλαβε θέση στη μπροστινή σειρά των καλεσμένων.

Από τον απολογισμό στο πλάνο για το μέλλον

Η ομιλία του Προέδρου, που αποτέλεσε μια εισαγωγή, αν θέλετε, στο 134 σελίδων πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, ξεκίνησε παραθέτοντας τα επιτεύγματα της προηγούμενης πενταετίας.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην αναβάθμιση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον εκσυγχρονισμό, στη μηδενική ανοχή στη διαφθορά, στο κοινωνικό κράτος και στις βάσεις για εξεύρεση λύσης.

Επιπλέον, εξήγησε πώς ολοκληρώνεται το όραμα. Με την ειρήνη στην πατρίδα μας, με ευκαιρίες και ελπίδες στους νέους, με την αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών και των κατόχων αξιογράφων, με την ολοκλήρωση των ενεργειακών σχεδιασμών.

Ο Πρόεδρος, αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός για την πενταετία 2018-2023 αποτελεί συνέχεια «της υπό εκπνοή περιόδου», μίλησε για 20 εθνικές στρατηγικές, δεκάδες εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια, κεκτημένο των συνομιλιών, λύση συμβατή με την ιδιότητα της χώρας κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Όπως είπε, η ενίσχυση του διεθνούς κύρους του Κράτους συμβαίνει εξαιτίας της πολυεπίπεδης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που ξεκίνησε από το 2013 και θα ενισχυθεί μέχρι το 2023.

Παραθέτοντας τους στόχους της επόμενης διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει και για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, μίλησε για «δυναμικά αναπτυσσόμενη οικονομία» και για πολλά μέτρα που περιέχονται στον τομέα της Οικονομίας.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα επανακατατεθούν τα 6 μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια της Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή και ο Επενδυτικός Νόμος, αλλά και η δημιουργία Υφυπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Απέναντι από τη νεολαία, υποσχέθηκε προστασία των δικαιωμάτων των Παιδιών, μέτρα για τη νεολαία και τα άτομα με αναπηρίες και την ισότητα των φύλων.

Σημείωσε δε ότι το Κράτος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το Γενικό Σύστημα Υγείας, «ώστε το σύνολο του λαού να απολαμβάνει ποιοτικών υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Κάλεσε, τελειώνοντας, όλους να ενώσουν τις δυνάμεις «σε μια δεύτερη και τελευταία θητεία», να κτίσουν «ένα ασφαλές μέλλον για σας τους νέους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ο Πρόεδρος κατέβηκε από τη σκηνή καταχειροκροτούμενος και ασπάστηκε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές, νέους, ενώ είχε δίλεπτη κουβέντα με τον Νίκο Ρολάνδη.

Εξερχόμενος του ξενοδοχείου μίλησε στα ΜΜΕ για τη συνέχιση της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, για μια νέα διάσκεψη καλά οργανωμένη για το Κυπριακό, για την επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

«Γεια σας μάνα μου»

Ήταν, όπως αναφέραμε, έντονα προεκλογικό το χρώμα της παρουσίασης του «οράματος» του Προέδρου Αναστασιάδη για την επόμενη πενταετία.

Η νεολαία, με παροτρύνσεις του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου, έδωσε τον παλμό με χειροκροτήματα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε με μεγάλη δυναμική και τυπικά στην προεκλογική εκστρατεία.

«Οι πολίτες σας εμπιστεύονται», του ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου, Αννίτα Δημητρίου, πριν του δώσει τον λόγο, ενώ ο ίδιος με χαμόγελο παρέλαβε τον λόγο.

Φεύγοντας, χαιρέτισε τους νέους και τις νέες λέγοντας «Γεια σας μάνα μου».

Πάντως, οι Υπουργοί και σύσσωμη η νεολαία του ΔΗΣΥ, καθώς και άλλες προσωπικότητες όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, μπήκαν για τα καλά στην προεκλογική μάχη του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας μην αφήσουν το κράτος ακυβέρνητο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top