ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγουν οι ουρανοί – Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγουν οι ουρανοί – Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, το απόγευμα της Πέμπτης 4/1, αναφέρει ότι το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται βρίσκεται στο κίτρινο.

Συγκεκριμένα, από τις 18:00 της Πέμπτης 4/1, μέχρι τις 6:00 της Παρασκευής 5/1, αναμένεται χαμηλό βαρομετρικό να επηρεάσει την περιοχή με έντονες βροχές και καταιγίδες, με τις περιοχές όπου θα πλήττονται από τις καταιγίδες η βροχόπτωση πιθανόν να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά την ώρα.

Στην επεξήγηση του κίτρινου συναγερμού, ενημερώνεται το κοινό για την εκδήλωση καταιγίδων, ενώ καλείται να λάβει επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά δάση και πεδιάδες, ενώ είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Το βράδυ της Πέμπτης 4/1, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Στις περιοχές των καταιγίδων η βροχόπτωση θα είναι έντονη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και νότια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή 5/1 ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα νότια και ανατολικά, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο το εσωτερικό και τα ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί για να τραπούν σύντομα κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρές βροχές, κυρίως τα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top