ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυριάρχησε, αλλά δεν είχε τύχη και καθαρό μυαλό

Κυριάρχησε, αλλά δεν είχε τύχη και καθαρό μυαλό

Με το… αριστερό μπήκε για τον Απόλλωνα το 2018, αφού η Λεμεσιανή ομάδα απώλεσε δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο, μένοντας στο 0-0 με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος».

Η διαφορά όμως του αποψινού αγώνα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ, είναι ότι η αποψινή απώλεια θεωρείται «εκτός προγράμματος», αφού οι «γαλάζιοι» περίμεναν ότι εύκολα-δύσκολα θα έπαιρναν το τρίποντο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Βεσελόφσκι, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση.

Πραγματικά, είναι κρίμα για τον Απόλλωνα να μη μπορεί να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια, στα οποία είναι κυρίαρχος από το πρώτο μέχρι το τελευταία λεπτό, με το ποσοστό κατοχής μπάλας να ξεπερνάει στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης το 70% και οι τελικές προσπάθειες λίγο πριν τη λήξη να είναι στο… 1-15!

Έλειψε όμως η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, αλλά και στην τελική προσπάθεια και όσο περνούσε η ώρα, έκανε την εμφάνιση της και το άγχος σε κάποιες πολύ καλές προϋποθέσεις που δημιούργησαν οι «γαλάζιοι», οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο απειλητικοί απ΄ ότι στο δεύτερο.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προσπάθησε νωρίς στην επανάληψη να δώσει το κάτι διαφορετικό στην επίθεση, περνώντας στον αγώνα τους Μάγκλιτσα και Ντα Σίλβα (ο πρώτος αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ και ο δεύτερος ως επιτελικός μέσος, με τον Μαρτίνες να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης), όμως οι αλλαγές δεν του βγήκαν, ενώ προς το τέλος πέρασε και τον Μπεντόγια και μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Μάλιστα, τα κενά που άφηναν στην άμυνα οι «γαλάζιοι» παραλίγο να τα πληρώσουν σε 1-2 περιπτώσεις και η ζημιά να ήταν μεγαλύτερη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Η ουσία είναι ότι ο Απόλλωνας έχασε δύο βαθμούς… «εκτός προγράμματος», αλλά δεν ήρθε και η «καταστροφή», αφού είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή, έχοντας και τρία ματς λιγότερα.

Όμως, αυτός ο μήνας θα είναι κομβικός για τη συνέχεια του «μαραθωνίου» με δύο ματς την εβδομάδα και θα πρέπει άμεσα να επιστρέψει στις νίκες στον εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο την Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης», γιατί μετά αρχίζουν τα ντέρμπι και η κατάσταση θα ζορίσει ακόμη περισσότερο.

Ο Κύπριος τεχνικός θα πρέπει επίσης να κάνει μεγαλύτερο ροτέισιον, για να μπορέσει να αντέξει η ομάδα του τον αγωνιστικό «γολγοθά», αφού αν αγωνίζονται οι ίδιοι συνέχεια, κάποια στιγμή θα «σκάσουν».

Σήμερα πάντως, έγιναν μόλις δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, η μία αναγκαστική λόγω τιμωρίας του Πέδρο (κάρτες), με τον… Σαρδινέρο να αγωνίζεται στη θέση του ως δεξιός μπακ, έχοντας όμως πολλά «ανεβάσματα» στην επίθεση, βοηθώντας τον Γιάκολις, ενώ η άλλη κίνηση ήταν να μείνει στον πάγκο ο Ζάντερ και να αγωνιστεί βασικός ο Βασιλείου.

Λογικά, στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (10/01) με την Πάφο θα γίνουν περισσότερες αλλαγές, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με την Ανόρθωση (14/01) και θα πρέπει η ομάδα να είναι όσο πιο «φρέσκια» γίνεται…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top