ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tεσσάρα με πολλαπλά οφέλη και… με το πόδι στο γκάζι!

Tεσσάρα με πολλαπλά οφέλη και… με το πόδι στο γκάζι!

Χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Αλκή στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι του ΓΣΠ, κατάφερε να επικρατήσει με 4-0 συνεχίζοντας τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Οι «γαλαζόκιτρινοι» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο παιχνίδι μόλις στο 9ο λεπτό με τον Εμπεσίλιο, στο 27ο Μοράις από τα έντεκα βήματα έκανε το 2-0, ο Σαλάι με δικό του γκολ έκανε το 3-0 και ο Ντε Καμάργκο διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου που έμελλε να είναι και το τελικό.

Mε τη νίκη του αυτή ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τις 4 συνέχομενες (και τις 9 σε 11 παιχνίδια) και πλησίασε στον ένα βαθμό την κορυφή μετά και τις απώλειες που είχε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Απ την άλλη η Αλκή για δεύτερο σερί παιχνίδι παραμένει μακριά από τα θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι

Σαρωτικός ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος…

Ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού κόντρα στην Αλκή πραγματικά έκανε ότι ήθελε ξεκινώντας το παιχνίδι με τον πιο ιδανικό τρόπο (με γκολ).

Οι «γαλαζόκιτρινοι» με την συμπλήρωση των πρώτων 9λεπτών αγώνα κατάφεραν να βάλουν τον εαυτό τους σε θέση οδηγού. Συγκεκριμένα ο Εμπεσίλιο πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του, έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στο πλεκτό του Στρατηλάτη.

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε άφησε το πόδι «πατημένο» στο γκάζι ψάχνοντας συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κι άλλα τέρματα για να καθαρίσει την αναμέτρηση. Στο 19ο λεπτό μάλιστα ήρθε άλλη μια φάση από πλευράς γηπεδούχων, όμως ο Στρατηλάτης δεν είχε πρόβλημα να μαζέψει το πλασέ του Σαλάι.

Στο 27ο λεπτό οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα από την άσπρη βούλα. Ο Γκλόμπαρντ έσπρωξε τον Ντε Καμάργκο στην περιοχή με τον Ιωάννη Αναστασίου να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στο πλεκτό κάνοντας το 2-0!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Καμάργκο πλησίασε στο τρίτο γκολ της αναμέτρησης όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο, όπως και το σουτ του Σαλάι μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Ούγγρου επιθετικού. 

Τελικά ο ΑΠΟΕΛ στο 31ο λεπτό κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη και τρίτου τέρματος. Ο Πολιάκοφ από δεξιά όπως επιτιθότανε η γηπεδούχος ομάδα έκανε την παράλληλη σέντρα, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σαλάι ο οποίος διαμόρφωσε το 3-0.

Ο επιθετικός μονόλογος των «γαλαζοκιτρίνων» δεν κόπασε ούτε για μια στιγμή στο πρώτο μέρος και στο 37ο λεπτό κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Ο Εμπεσίλιο βρήκε κάθετα τον Ζαχίντ και ο δεύτερος με δική του πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στο πιάτο στον Ντε Καμάργκο, με τον τελευταίο να νικάει για 4η φορά τον πορτιέρο τον «κυανέρυθρων».

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Ντουβεντρού και Ιτούα στο 39ο και 45ο λεπτό αντίστοιχα όμως ο Πέρεθ κράτησε το μηδέν στην εστία του και στις δύο καλές ευκαιρίες της Αλκής.

Το δεύτερο ημίχρονο

Αργός ρυθμός, διαχείριση και λίγες φάσεις…

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν θύμισε καθόλου αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ με το υπέρ το σοβαρό προβάδισμα που πήρε στο πρώτο ημίχρονο κατέβασε τον «διακόπτη» και έκανε συντήρηση δυνάμεων.

Η Αλκή μάλιστα το εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και βελτίωσε με την σειρά της την αγωνιστική της εικόνα μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα η ομάδα του Σάββα Δαμιανού είχε και δύο καλές φάσεις με τον Βασίλιεφ στο 59ο λεπτό και τον Μπιλάλ στο 69ο λεπτό όπου έπιασε ένα δυνατό σουτ και είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Πέρεθ.

Το μόνο που έκαναν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να δημιουργήσουν μια φάση με τον Εφραίμ, ο οποίος βρέθηκε τετ – α –τετ μετά από εξαιρετική πάσα του Ντε Καμάργκο, με τον Στρατηλάτη όμως να βγαίνει νικητής από την μονομαχία του 61ου λεπτού.

Μέχρι την λήξη του παιχνιδιού ο ΑΠΟΕΛ κράτησε μπάλα «ροκάνισε» τον χρόνο και περίμενε το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσει μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο (71′ Ιωάννου), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι (60′ Εφραίμ), Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο (71′ Αλεξάνδρου)

Αλκή: Στρατηλάτης, Χαραλάμπους, Ντουβεντρού, Ιτούα, Πιεράτσι, Φαμπρίτσιο (46′ Βασίλεφ), Ρούκα, Μπιλάλ (85′ Μανώλη), Ντιακιτέ, Γκλομπάρτ, Ψύχας (60′ Λοΐζίδης)

Κίτρινες: Σαλάι 48′ (3η), Εμπεσίλιο 56′ (3η) / –

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top