ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: 'Φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ στο Κυπριακό - Εκτεθειμένη η Τουρκία στο Κραν Μοντανά'

Πρόεδρος Αναστασιάδης: 'Φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ στο Κυπριακό - Εκτεθειμένη η Τουρκία στο Κραν Μοντανά'

Μηνύματα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του η οποία διαβάστηκε στην 54η ετήσια τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Margate της νοτιοανατολικής Αγγλίας το πρωί της Κυριακής 7/1.

Η πρωινή λειτουργία και η τελετή που ακολούθησε έγιναν προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου.

Παρόντες ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο πρέσβης της Ελλάδας Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, ο επί δεκαετίες τοπικός βουλευτής των Συντηρητικών και Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο σερ Ρότζερ Γκέιλ, που εξέφρασε την ευχή για γρήγορη επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό μετά από τις προεδρικές εκλογές, ο έτερος βουλευτής της περιοχής Κρεγκ Μακίνλεϊ, επίσης των Συντηρητικών, τοπικοί άρχοντες, ηγετικά στελέχη της παροικίας και πλήθος ομογενών πιστών.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: «Κοιτάζουμε το 2018 με αισιοδοξία για τη χώρα μας και για το λαό μας. Το 2017 καταφέραμε να υπερκεράσουμε την πρωτοφανή οικονομική κρίση και να επιστρέψουμε την οικονομία στην ανάπτυξη μέσα από σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες του κυπριακού λαού, που έχει αποδείξει για ακόμα μία φορά την ανθεκτικότητά του.

«Σε σχέση με το Κυπριακό πρόβλημα, φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ σε μία συνολική λύση, εκθέτοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας η οποία δεν επέτρεψε στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένουμε δεσμευμένοι σε μία βιώσιμη και λειτουργική συνολική λύση, η οποία θα επανενώσει την Κύπρο και το λαό της σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε παράλληλα το ρόλο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Γρηγορίου, ο οποίος, όπως τόνιζε στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης, «συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ποιμενικής υπηρεσίας, όντας ο μακροβιότερος προκαθήμενος της Επισκοπής Θυατείρων μετά από τη μεταφορά της στην Ευρώπη».

Συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθετε στο χαιρετισμό του: «Η δική του ποιμαντορία έχει εναγκαλιστεί πολλές όψεις της ζωής στις βρετανικές νήσους. Επιπροσθέτως της πνευματικής του καθοδήγησης, έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της κοινωνικής περίθαλψης, όπως επίσης και στη διαφύλαξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών αξιών και παραδόσεών μας».

Με το μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Margate, καθώς και τα μέλη του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και όσους συνέδραμαν τη διοργάνωση της τελετής Αγιασμού των Υδάτων. Εξέτεινε επίσης τους θερμότατους χαιρετισμούς του και τις ευχές του για υγεία, ευημερία και ευτυχία για το νέο έτος προς όλους τους Κύπριους του Margate και προς όλους όσοι παρίσταντο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top