ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΜΠΙΛΥ: Ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο – Απόφαση-σταθμός

ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΜΠΙΛΥ: Ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο – Απόφαση-σταθμός

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με την υπόθεση θανάτωσης του σκύλου Μπίλυ σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα τον Ιούλιο του 2014.

Οι κατηγορούμενοι, ο διευθυντής και ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου, κρίθηκαν αθώοι στις 9/12/15, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κανένας δεν είδε τους κατηγορούμενους να κτυπούν τον Μπίλυ με οποιοδήποτε αιχμηρό εργαλείο».

Μετά την απόφαση, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Χατζηβασίλης («Ο Φιλελεύθερος»), το Κόμμα για τα Ζώα ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα την άσκηση έφεσης όπως και έγινε. Η έφεση ασκήθηκε μόνο εναντίον του υπαλλήλου και όχι του διευθυντή.

Η ανατροπή του δικαστηρίου βοηθήθηκε από την παραδοχή του υπαλλήλου ο οποίος είπε ότι η μόνη του ενέργεια ήταν «να τοποθετήσει ένα σοβαρά τραυματισμένο και ετοιμοθάνατο σκύλο σε κουβά και στη συνέχεια να τον τοποθετήσει στον συμπιεστή σκυβάλων, χωρίς καμιά απολύτως μαρτυρία ότι προτού τον τοποθετήσει στον συμπιεστή ασκήθηκε σε αυτόν οποιαδήποτε βία».

Το Εφετείο εξήγησε ότι «ένα μικρό σκύλο, σε τέτοια άθλια κατάσταση, είναι που τοποθέτησε σε κουβά και πέταξε στα σκύβαλα, κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο του κυπριακού καλοκαιριού ο εφεσίβλητος».

Για να προσθέσει ότι «έχει, από τη μαρτυρία και μάλιστα προερχόμενη από τον ίδιο τον εφεσίβλητο, οπωσδήποτε αποδειχθεί ότι υπέβαλε το ζώο σε κακομεταχείριση κατά παράβαση του άρθρου 5(1)».

Ως εκ τούτου, ο υπάλληλο κρίθηκε ένοχος και θα ακούσει την ποινή του στις 23 Ιανουαρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top