ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ανατροπή και έκτη συνεχόμενη νίκη… στην κορυφή!

Με ανατροπή και έκτη συνεχόμενη νίκη… στην κορυφή!

Σε εξ αναβολής αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ, οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας κατάφεραν να πετύχουν μια σπουδαία νίκη με 2-1 που τους ανεβάζει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Λαφράνς, ωστόσο ο Ποτέ απάντησε άμεσα κάνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου του «γαλαζοκίτρινου» ντέρμπι.

Στο δεύτερο μέρος σε μια από τις λιγοστές φάσεις που βρήκε ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, με τον Νούνο Μοράις να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον ΑΠΟΕΛ.

Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Λευκωσίας θα φιλοξενήσει σε άλλο ένα ντέρμπι την ΑΕΚ, ενώ η ΑΕΛ θα τα πει στο «σπίτι» της με την Ομόνοια.

Α’ ημίχρονο

Γκολ και σασπένς στα τελευταία στάδια…

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το ντέρμπι με την ΑΕΛ και με την συμπλήρωση των πρώτων λεπτών του αγώνα κατάφερε να φτιάξει την πρώτη του καλή φάση μετά από κεφαλιά του Μίκαελ Ποτέ.

Μέχρι το 15λεπτό που είχαμε εκ νέου φάση στον αγώνα, κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και τα νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο επηρέασε ουσιαστικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων για να αναπτυχθούν σωστά και να δούμε ένα καλό παιχνίδι.

Στο 15 της αναμέτρησης οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας έφτασαν μια «ανάσα» από το τέρμα, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μίκαελ Ποτέ καθώς σταμάτησε στην κάθετη δοκό του Βοζίνια.

Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου τα λάθη από τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, αλλά και οι συχνές διακοπές από τον Βασίλη Δημητρίου για φάουλ, είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και πολλά ατομικά λάθη.

Στο 34ο λεπτό και μετά από αρκετή ώρα ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που κατάφερε να γίνει και πάλι επικίνδυνη, καθώς μετά από μακρινή μπαλιά ο Ποτέ έγινε κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε «φάτσα» με τον Βοζίνια όμως το τελείωμα του δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο ίδιος με την ευκαιρία να κάνει «φτερά».

Λαφράνς και 1-0

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45λεπτών η ΑΕΛ στην πρώτη της ουσιαστική φάση στο ντέρμπι κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λαφράνς που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Παρασκευά, έκανε την όμορφη κεφαλιά η οποία κατέληξε στο πλεκτό.

Άμεση απάντηση και 1-1 με Ποτέ…

Πριν καν κοπάσουν καλά – καλά οι πανηγυρισμοί από πλευράς της Λεμεσιανής ομάδας, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Εμπεσίλιο μετά από μπαλιά (ασίστ) βρήκε τον επιθετικό από το Μπενίν στην περιοχή του Βοζίνια κι αυτός με κεφαλιά σημείωσε το 1-1 που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Με καλύτερο πρόσωπο παρουσιάστηκε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν η ομάδα που έψαξε πρώτη το γκολ για να βρεθεί ξανά σε θέση οδηγού. Οι «γαλαζοκίρινοι» της Λεμεσού μάλιστα στο 58ο λεπτό είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενίτεθ να κάνει το εξ επαφής σουτ, όμως ο Μοράις με σωτήρια παρέμβαση σταμάτησε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του αρχηγού του ΑΠΟΕΛ να βρεθεί σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και λίγο πριν να κάνει του σουτ ο Σοάρες του «έκλεψε» την μπουκιά από το στόμα μπροστά από την εστία του Βοζίνια.

Ανέβασε ρυθμούς και έκανε την ανατροπή…

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη όσον περνούσε ο χρόνος στο παιχνίδι πατούσε το πόδι του καλύτερα στο γήπεδο και στο 76ο λεπτό κατάφερε να μετουσιώσει την ελαφριά του υπεροχή σε γκολ. Ο Τόμι Οάρ μπήκε στην περιοχή του Βοζίνια και ανατράπηκε από τον Γουήλερ με τον Δημητρίου να καταλογίζει αμέσως την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Νούνο Μοράις ο οποίος νίκησε τον πορτιέρο της Λεμεσιανής ομάδας κάνοντας το 2-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ κράτησε μπάλα και το σκορ που είχε με το μέρος του, ενώ απ την άλλη η ΑΕΛ προσπάθησε να επιτεθεί για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Το τελικό σφύριγμα του ρεφ της αναμέτρησης βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει την σπουδαία νίκη και ανέβηκε στην κορυφή, ξεπερνώντας την ΑΕΚ με την οποία θα τα πει την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ.

ΑΠΟΕΛ: Παρασκευά, Μερκής, Μοράις, Λάγο, Φαρίας (64′ Εφραίμ), Σόουζα, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο (15′ Αλωνεύτης), Αντωνίου, Ορ (78′ Ντε Καμάργκο), Ποτέ

ΑΕΛ: Bοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Γουίλερ, Σοάρες, Φιντέλις (66′ Αλνταΐρ), Λεάντρο, Αβραάμ (73′ Μέσκα), Σασί (86′ Αρουαμπαρένα), Μπενίτεθ

Κίτρινες: Εμπεσίλιο 38′, Φαρίας 40′, Ποτέ 67′ / Φιντέλις 32′, Bοζίνια 35′, Σοάρες 38′ (3η), Μπενίτεθ 45+4′, Αβραάμ 61′, Αϊρόσα 80′, Μέσκα 82′ (3η)

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top