ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Το σενάριο στο ΑΚΕΛ που τρομάζει

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Το σενάριο στο ΑΚΕΛ που τρομάζει

Οι σχεδιασμοί στη σκακιέρα σε όλες τις παρατάξεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς με σκοπό και στόχο έστω και την υστάτη να καταφέρουν πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον δικό τους υποψήφιο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά τις τελευταίες βδομάδες δείχνει μια δυναμική και συγκεντρώνει ένα ποσοστό «αξιοπρεπές» για τον ίδιο αλλά και το ΑΚΕΛ. Μάλιστα, όπως σχολίασε και ο κύριος Χρίστος Μέσης στην εκπομπή «Alpha Politcs» το βράδυ της Τετάρτης (17/1), ο Σταύρος Μαλάς ενώ ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό κοντά στο 16% κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να σκαρφαλώσει στο 24% (βάσει της δημοσκόπησης του Alpha Κύπρου) και να καταγράψει άνοδο 50%.

Βέβαια τίποτα ακόμα δεν είναι δεδομένο και υπάρχει η πιθανότητα ο κύριος Μαλάς να δει από τον καναπέ του τον Β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών, καθώς το «ντέρμπι» με τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις δημοσκοπήσεις καλά κρατεί.

Το σενάριο να μην βρίσκεται το ΑΚΕΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του στον Β’ γύρο είναι ορατό, αν και στο επιτελείο Μαλά θεωρούν ότι θα κερδίσουν την πρώτη αυτή μάχη με πολλούς όμως στην κομματική βάση να φέρνουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το εξής σκηνικό που «τρομάζει».

Τι θα γινόταν αν τελικά υποψήφιος που στηρίζει το ΑΚΕΛ δεν ήταν ο αποδεδειγμένα ευρείας αποδοχής Σταύρος Μαλάς αλλά ο Μάικ Σπανος; Πολύ πιθανόν να μιλούσαμε για πολιτική «ήττα» του κόμματος της αριστεράς, ένα «αυτογκόλ» που θα έφερνε αρνητικές επιπτώσεις και θα τύγχανε εκμετάλλευσης απο τους πολιτικούς αντιπάλους που θα έκαναν λόγο για νέα συρρίκνωση του ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης αναφορικά με την αποδοχή που έχει ο Σταύρος Μαλάς στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ σε σχέση με τον «παρολιγον εκλεκτό» Μάικ Σπανό. Ο Μαλάς το απέδειξε αυτό και το 2013, αλλά και τώρα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις άρχισε να πάλι να κερδίζει τον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top