ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκρέμισε το «κάστρο» του Παναθηναϊκού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! (videos)

Γκρέμισε το «κάστρο» του Παναθηναϊκού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! (videos)

Ο Παναθηναϊκός πήγε απέναντι στην υπερπλήρη ΤΣΣΚΑ στο σουτ, από καραμπόλα βρέθηκε στα χέρια του killer Ροντρίγκεθ και το σουτ στην εκπνοή του χρόνου έσπασε το αήττητο του ΟΑΚΑ (70-75).

Μεγάλη νίκη για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και του τρομερού Σέρχι Ροντρίγκεθ (21π.).

Οι Ρώσοι έγιναν η πρώτη ομάδα που περνάει από το ΟΑΚΑ στην φετινή Euroleague και ανέβηκαν στο 15-4 της βαθμολογίας της regular season. Μάλιστα, έφτασαν στην επικράτηση έχοντας ανατρέψει το -10 του 25′.

Δεύτερη ήττα στην ίδια εβδομάδα για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, που έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες να εδραιωθούν στην τετράδα (ρεκόρ 12-7).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods… πάλεψε το ματς μέχρι το φινάλε, κατέβασε κατά πολύ την ΤΣΣΚΑ, ο Νικ Καλάθης ήταν άστοχος, αλλά καλός, ο Νίκος Παππάς «μίλησε» στο τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με το «τριφύλλι», ο Κέι Σι Ρίβερς βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν μπόρεσαν να σταματήσουν εν τέλει την φορμαρισμένη «αρκούδα».

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησε με τον Κένι Γκάμπριελ στην πεντάδα και ο Αμερικανός βοήθησε αμυντικά μέχρι το 5′ (7-6 σκορ), την ώρα που πολύ θετικοί ήταν και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο – Κρις Σίνγκλετον.

Με τον πρώτο να έχει 9π. και τον δεύτερο 7π., το «τριφύλλι» πήγε στο +4 στο 8′ (16-12) και κράτησε το «πάνω χέρι» μέχρι το 10′ (20-15).

Το… όπλο των γηπεδούχων ήταν η άμυνά τους, καθώς και η αναλογία ασίστ – λαθών (7-0) αφού στην επίθεση έβρισκαν σίδερο έξω από τη γραμμή του τριπόντου (1/7 3π.).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Πασκουάλ δοκίμασε ένα σχήμα με Σίνγκλετον – Γκιστ – Όγκαστ μαζί στο παρκέ. Η ΤΣΣΚΑ, όμως, είχε λύσεις και… απαντήσεις.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την παρατεταμένη αστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6,75μ., οι Ρώσοι έκαναν ένα 10-2 σερί και πέρασαν μπροστά (22-25 στο 15′).

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 29-31, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει κρατήσει χαμηλά την «αρκούδα», αλλά να μετράει 1/16 τρίποντα και να δυσκολεύεται στο επιθετικό κομμάτι.

Έκανε τη… ζημιά στο πρώτο μέρος ο Οθέλο Χάντερ (10π., 5ρ.), στα… ρηχά έμειναν οι Ντε Κολό – Ροντρίγκεθ (7π. και 3 ασίστ και οι δύο μαζί).

Άστοχοι ήταν στο ημίχρονο οι Κέι Σι Ρίβερς (0/5 σουτ) – Νικ Καλάθης (1/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα), με τον Έλληνα πλέι μέικερ να μοιράζει πάντως 7 ασίστ και να παίζει καλές άμυνες στον «Τσάτσο».

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν άλλη υπόθεση. Με πέντε σερί πόντους του Ρίβερς (36-36 στο 23′) οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό και πήγαν στο +7 στο 24′ (43-36), παίζοντας εκ νέου καλές άμυνες.

Μάλιστα, το τρίποντο του Ρίβερς στο 25′ «εκτόξευσε» τη διαφορά σε διψήφιο για πρώτη φορά (46-36), με το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο… πόδι. Όμως, ο Σέρχι βρήκε στόχο ξανά και ξανά και η διαφορά έπεσε (46-41 στο 25′).

Μέχρι το 30′ η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να ισοφαρίσει (51-51), με τον Ντε Κολο να μπαίνει με τη σειρά του στην επιθετική εξίσωση. Ανεβασμένος στην επανάληψη ήταν και ο Καλάθης (10π. και 8 ασίστ στο 30′).

Με συνοπτικές διαδικασίες στην… αγαπημένη του περίοδο και ο Νίκος Παππάς έγινε διψήφιος (11π. στο 35′), δίνοντας λύσεις στον Πασκουάλ, με το παιχνίδι σταθερά στην «κόψη του ξυραφιού» (60-61 στο 35′).

Το επόμενο δίλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους Ρώσους, που με επιμέρους 10-3 πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα (63-71 στο 37′).

Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» δεν ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα και δύο τρίποντα από Ντε Κολό – Κλάιμπερν άλλαξαν την κατάσταση.

Όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα τρίποντο του Ρίβερς και 3/3 βολές του Παππά για το 69-71 στο 38′.

Ο Σέρχι έχασε τρίποντο, ο Καλάθης… βούτηξε για το ριμπάουντ, αλλά ο Ρίβερς αστόχησε στο σουτ της προσπέρασης στο φινάλε της επίθεσης.

Το επόμενο τρίποντο του Ροντρίγκεθ ήταν εύστοχο και η ΤΣΣΚΑ πήγε ξανά στο +5 (69-74 39:10).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να αλλάξουν εκ νέου την κατάσταση και οι Μοσχοβίτες πήραν το πρώτο φετινό διπλό στο ΟΑΚΑ (70-75).

Τα Δεκάλεπτα: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75.

Ο MVP: Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ (21π.). Μεγάλο ματς του «Τσάτσο», που έβαλε 18 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε step up στα κρίσιμα και έδωσε το διπλό στους Ρώσους.

Ο Σκληρός: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. «Γεμάτη» εμφάνιση από τον Έλληνα φόργουορντ με 13 πόντους και εξαιρετικές άμυνες. Δίχως αμφιβολία, η καλύτερη εμφάνιση του 25χρονου με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Πεσμένος: Ο Ίαν Βουγιούκας. Ύστερα από ένα σερί θετικών εμφανίσεων, ο ψηλός του Πασκουάλ δεν βοήθησε.

Ο Αόρατος: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Έμεινε στα… ρηχά ο Λιθουανός γκαρντ, που δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει.

Η Στιγμή: Το μεγάλο τρίποντο του Ροντρίγκεθ στο φινάλε. Η ΤΣΣΚΑ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ο Σέρχι βρήκε στόχο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +5 και «καθάρισαν» το ματς.

Η Γκέλα: Τόσο τα άστοχα τρίποντα του πρώτου μέρους (1/16 3π.), όσο και το ότι οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τους Ντε Κολό – Ροντρίγκεθ στο δεύτερο ημίχρονο. Για 20′ η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στα… βαριά χαρτιά της ΤΣΣΚΑ, που βρήκαν σκορ και ρυθμό στην επανάληψη.

Η Διαιτησία: Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σέρχιο Σίλβα (Πορτογαλία) δεν επηρέασαν με τις αποφάσεις τους την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Η Εξέδρα: Τρομερή ατμόσφαιρα για άλλη μια φορά στην πιο… μπασκετική έδρα της Ευρώπης. Το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο, με τους οπαδους του «τριφυλλιού» να κάνουν sold out δυο μέρες πριν το ματς και είχε παλμό. Παρά την ήττα, ο κόσμος στις εξέδρες χειροκρότησε στο φινάλε την ομάδα του Πασκουάλ.

Πηγή: sdna.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Νίκι Μινάζ: Η συναυλία της στο Άμστερνταμ ακυρώθηκε μετά τη σύλληψή της για ναρκωτικά



ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

Τον ρόλο των ομογενειακών οργανώσεων στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων και στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κατά την τελετή απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top