ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με φάρο το ματς της Αρένας… για το «διπλό» στο ΓΣΠ!

Με φάρο το ματς της Αρένας… για το «διπλό» στο ΓΣΠ!

Η ΑΕΚ την Κυριακή (21/1) θα δώσει ένα σημαντικό αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, από τον οποίο θέλει να φύγει κερδισμένη και με το «διπλό» μη αφήνοντας τους «γαλαζοκίτρινους» να ξεφύγουν βαθμολογικά.

Το θετικό για τους «κιτρινοπράσινους» και για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι το γεγονός ότι η ομάδα του στο πιο σημαντικό και κρίσιμο ντέρμπι (μέχρι το επόμενο) θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Οι “κιτρινοπράσινοι” προέρχονται από την ευρεία νίκη επί του Άρη (με ανατροπή) και με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που απέκτησαν θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο και το «διπλό» με το οποίο θα κρατηθούν κοντά στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά και στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται τη νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους για να ξεπεράσει τους «γαλαζοκίτρινους, αλλά μια ενδεχόμενη επιτυχία θα είναι σαν ένεση ψυχολογίας κάτι που θα χρειαστεί η ομάδα του Ιδιάκεθ από εδώ και στο εξής και στα παιχνίδια που απομένουν.

Το έργο της ΑΕΚ φυσικά θα είναι αρκετά δύσκολο καθώς απέναντι της θα έχει   μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και η τελευταία φορά που έχασε στο πρωτάθλημα,  ήταν από την… ΑΕΚ, στις 21 Οκτωβρίου στην «Αρένα» με 3-1!

Το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ λοιπόν καλείται να παρουσιαστεί με μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και σε όλους τους τομείς εάν θέλει να πάρει το «διπλό» και να είναι η ομάδα που θα «σπάσει» το αήττητο σερί του ΑΠΟΕΛ που κρατάει εδώ και ένα γύρο περίπου.

Όσον αφορά τα πλάνα του Βάσκου τεχνικού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Απ την μια ο Ιδιάκεθ σκέφτεται για σχηματισμό με 4-2-3-1 και τον γνωστό του με 3-5-2, πάντως ο κόουτς της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες έχει θολώσει για τα καλά τα νερά όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Σενάριο 1
Είναι πιθανό ο Ιδιάκεθ να διατηρήσει το 4-2-3-1. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Πάμπλο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Τρουγιόλς, αριστερό ο Αντωνιάδης και κεντρικοί αμυντικοί οι Καταλά με Μοϊσόφ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Λαμπάν και Λαρένα και σε ρόλο ελεύθερου ο Τομάς. Δεξιά της επίθεσης θα κινείται ο Τρισκόφσκι, αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή ο Τολεμές.

Σενάριο 2
Μία δεύτερη επιλογή για τον Ιδιάκεθ είναι να παίξει με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Πάμπλο, η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Καταλά, Μουρίγιο ή Αντωνιάδης και Μοϊσόφ, δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Ακοράν, αριστερά ο Τέτε, στη μεσαία γραμμή Λαμπάν, Λαρένα και Τομάς, στην κορυφή ο Τολεμές και λίγο πιο πίσω ο Τρισκόφσκι.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top