ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ακριβή η απαγόρευση των ναρκωτικών

ΚΥΠΡΟΣ: Ακριβή η απαγόρευση των ναρκωτικών

Πιθανόν η απαγόρευση ναρκωτικών να έχει αποτύχει παταγωδώς, ενώ μια νομοθετική ρύθμιση που θα έκοβε τη σύνδεση εμπόρων ναρκωτικών και χρηστών να ήταν πιο συμφέρουσα, σύμφωνα με έρευνα του 2006, ενώ νέα έρευνα για το κόστος των ναρκωτικών στην κυπριακή κοινωνία ξεκινά σύντομα.

Η δεύτερη έρευνα, μετά το 2006, ξεκινά εντός του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, μετά από σχετική ανάθεση από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, στην εταιρία ‘Insights Market IMR’, με στόχο να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το κόστος των ναρκωτικών που επιβαρύνει την κοινωνία, σύμφωνα με τον «Πολίτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Π», το κόστος θεραπείας και πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ο συντονισμός και οι δαπάνες διαφόρων προγραμμάτων, επιβολής του νόμου, αλλά και η απώλεια εισοδήματος λόγω ανικανότητας για εργασία, θα υπολογιστούν από την νέα έρευνα.

Πάντως, τα ευρήματα της έρευνας του 2006, που έγινε υπό την εποπτεία του Γάλλου καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστήμιου της Σορβόννης, Pierre Kopp, μιλούν για κόστος από τα ναρκωτικά στη κυπριακή κοινωνία που φτάνουν τα 32 εκατομμυρία ευρώ τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Π» στα συμπεράσματα της έρευνας του 2006, ο Γάλλος καθηγητής τονίζει τη χαμηλή αναλογία κόστους που δαπανάται στον τομέα της θεραπείας συγκριτικά με τη δαπάνη για πρόληψη, την έρευνα, τη δίωξη και φυλάκιση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top