ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρεις μήνες μετά τα κίνητρα παραμένουν ισχυρά…

Τρεις μήνες μετά τα κίνητρα παραμένουν ισχυρά…

Μπορεί τις τελευταίες 24 ώρες το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι AΠΟΕΛ – ΑΕΚ να δίνει και να παίρνει ωστόσο προ των πυλών είναι το μεγάλο παιχνίδι και το εξ αναβολής ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα.

Ως γνωστόν ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες αναβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο (25/10) ελέω των άσχημων καιρικών συνθηκών που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο και ορίστηκε για την Τετάρτη (24/1).

Σχεδόν τρεις ολόκληρους μήνες μετά οι δύο «μονομάχοι» θα βρεθούν ξανά στο χορτάρι του ΓΣΠ για να «κονταροχτυπηθούν» με τα βαθμολογικά κίνητρα αλλά και τις απαιτήσεις να παραμένουντα ίδια και να είναι ακόμη μεγαλύτερα, καθώς τόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» όσο και «κυανόλευκοι» θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους.

Αρχίζοντας από τον γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ, το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη με τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 3-1, έχει ανοίξει την ψαλίδα της βαθμολογική διαφοράς από τους «κιτρινοπράσινους» και πήρε το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος όμως… ακριβώς από πίσω του και στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Απόλλωνας με τον οποίο θα τα πει την Τετάρτη (24/1).

Το γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας παραμένουν εδώ και ένα τρίμηνο και κάτι χωρίς ήττα (τελευταία με την ΑΕΚ στις 21/10) είναι κάτι που τους δίνει την ώθηση να κυνηγήσουν εκ νέου το τρίποντο σε άλλο ένα ντέρμπι, απομακρύνοντας παράλληλα άλλο ένα διεκδικητή του τίτλου από το πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.

Στα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι κορυφής ο ΑΠΟΕΛ θα στερηθεί φυσικά τις υπηρεσίες των τριών νεοαποκτηθέντων (Πολιάκοφ, Ενσούε και Ντελατόρε) ενώ αμφίβολος είναι και ο Εμπεσίλιο. Ο Ελλαδίτης τεχνικός με τα δεδομένα που έχει ενώπιον του από τις τελευταίες προπονήσεις σίγουρα ετοιμάζει πλάνο με αρκετές αλλαγές, με ξεκάθαρο στόχο όμως τη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη ο Απόλλωνας του Σωφρόνη Αυγουστή βλέποντας την ομάδα του να είναι αήττητη στα 20 ματς πρωταθλήματος που έδωσε μέχρι στιγμής γεγονός που την κάνει να φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με -2 βαθμούς από την κορυφή κάνει τους ποδοσφαιριστές κι όλους στο στρατόπεδο του Λεμεσιανού συλλόγου να «διψάνε» για τη νίκη και το διπλό επί του ΑΠΟΕΛ.

Στους «κυανόλευκους» γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν θα έχουν καθόλου εύκολη αποστολή στο ΓΣΠ καθώς μπροστά τους θα βρουν μια ομάδα η οποία διανύει περίοδο εξαιρετική φόρμας και έχει τους ίδιους στόχους με το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Όσον αφορά τα πλάνα του Κύπριου κόουτς, από την στιγμή που το ματς τότε δεν ξεκίνησε ποτέ μπορεί να κάνει αλλαγές σε σχέση με το φύλλο αγώνος που ίσχυε στον αγώνα που αναβλήθηκε.

Ο Αυγουστή θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει την κατάσταση του Ντα Σίλβα, ενώ ένα ερωτηματικό παραμένει και για τον χώρο του κέντρου με τον Άλαν μετά την εμφάνιση του κόντρα στον Άρη να βάζει δύσκολα στον τεχνικό του Λεμεσιανού συλλόγου.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top