ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στα δικαστήρια η ΑΗΚ για αγωγές πέραν του ενός εκατομμυρίου

Στα δικαστήρια η ΑΗΚ για αγωγές πέραν του ενός εκατομμυρίου

Ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και πιο συγκεκριμένα 1,2 εκατομμυρίων συνολικά, πιθανόν να κληθεί να πληρώσει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ως αποζημιώσεις σε συνολικά έντεκα αγωγές που έχει να αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φ», τρεις εκ των 11 συνολικών αγωγών σχετίζονται με αποζημιώσεις υπαλλήλων της ΑΗΚ, με τη μεγαλύτερη να αιτείται ποσό αποζημίωσης 315.000 ευρώ και έχει κατατεθεί το 2011.

Η δεύτερη περίπτωση που εκκρεμεί από το 2009, αφορά εργατικό ατύχημα, με την πλευρά του υπαλλήλου να αιτείται ποσό 86.000ευρώ.

Όσον αφορά την τρίτη αγωγή από υπάλληλο της Αρχής Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον «Φ», πρόκειται για πρόωρη αφυπηρέτηση για λόγους ψυχικής υγείας, με το ποσό της αποζημίωσης αιτείται να φτάνει τις 37.000 ευρώ.

Ακόμη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ετησίως κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ, συμπεριλαμβανόταν στον προϋπολογισμό της ΑΗΚ για κάλυψη αγωγών για διέλευση γραμμών υψηλής τάσης, ενώ το κονδύλι για τα έτη 2018, 2019 και 2020 υπολογίζεται το ποσό να ανέρχεται στα 80.000 ευρώ.

Η λίστα με τους αιτούντες αποζημίωσης δεν τελειώνει μέχρι εδώ αφού, επτά αγωγές από το 2010 μέχρι το 2017, αφορούν πρόκληση ζημιών σε τρίτους, με τα ποσά που αιτούνται να ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ μέχρι τις 150.000ευρώ.

Στον προϋπολογισμό της ΑΗΚ για το 2018, σύμφωνα με τον «Φ», συμπεριλαμβάνεται έγγραφο για σειρά αγωγών αποζημίωσης που αφορούν ποσά κάτω των 20.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top