ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Θεός έβαλε το χέρι του – Ροή στα μικρά φράγματα, πρόβλημα στα μεγάλα

Ο Θεός έβαλε το χέρι του – Ροή στα μικρά φράγματα, πρόβλημα στα μεγάλα

Ευεργετικές ήταν οι βροχές των τελευταίων ημερών για τα φράγματα και για το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σύμφωνα με ρεπορτάζ των Λουκά Πάρπα και Στέφανου Κουρατζή («Ο Φιλελεύθερος»).

Όπως αναφέρεται, όμως, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί, καθώς έχουν υπερχειλίσει τα μικρά φράγματα και, όπως αναφέρει ο διευθυντής του ΤΑΥ, η ποσότητα νερού που μαζεύουν είναι λίγη.

Ο Ανδρέας Μανώλης, διευθυντής του ΤΑΥ, εξηγεί ότι ο μοναδικός φράκτης που δεν έχει εισροή νερού είναι αυτός της Άχνας, διότι για να μαζέψει νερό πρέπει να σταλεί εκεί μέσω ειδικού συστήματος από το ΤΑΥ και «αυτό γίνεται μόνο όταν υπάρχει περίσσευμα νερού στον νότιο αγωγό».

Επίσης, δηλώνει ότι «το φράγμα του Καλοπαναγιώτη έχει υπερχειλίσει», αλλά είναι το πιο μικρό, ενώ ελπίζει ότι τις επόμενες μέρες θα υπερχειλίσει και αυτό της Αγίας Μαρίνας, όπως και εκείνα της Αργάκας και του Πωμού.

Από τα μεγάλα όμως φράγματα δεν αναμένεται να υπερχειλίσει κανένα, όπως στον Κούρρη, τον Ασπρόκρεμμο και την Ευρέτου.

Συγκεκριμένα «ο Κούρρης έχει αυτή τη στιγμή 10%, ο Ασπρόκρεμμος 23%, η Ευρέτου 33% και η Γερμασόγεια 6%», όπως εξηγεί ο Ανδρέας Μανώλης.

Ειδικά στον Κούρρη, το φράγμα της Αρμίνου διοχετεύει νερό μόλις συγκεντρώνει 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Το φράγμα της Σολέας παρουσιάζει διαρροές. Όπως αναφέρει ο διευθυντής του ΤΑΥ οι διαρροές δεν είναι περισσότερες από τις διαρροές που παρουσιάζουν άλλα φράγματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top