ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα παρεμπόδισης του Π. Καμμένου στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή

Απόπειρα παρεμπόδισης του Π. Καμμένου στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή

Στεφάνι έριξε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, την Κυριακή (28/1) στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου το 1996 τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 

Επιβαίνων της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», ο κ. Καμμένος έριξε στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν οι αξιωματικοί Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν ελιγμοί από την κανονιοφόρο, και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.

Μετά τη ρίψη στεφάνου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στην Κάλυμνο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των τριών αξιωματικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τον κυβερνήτη και το προσωπικό της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» είπε τα εξής:


«Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο "Νικηφόρος", γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Γι` αυτόν ακριβώς τον λόγο, με τον κ. αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα (σ.σ. 28/1) να γίνει από το "Νικηφόρος". Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για τους ήρωες που "έφυγαν" υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: "Αθάνατοι"».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top