ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Το κεφάλι του Ντενκτάς είναι μπερδεμένο» - Κρίσιμη μέρα για την ψευδοβουλή

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Το κεφάλι του Ντενκτάς είναι μπερδεμένο» - Κρίσιμη μέρα για την ψευδοβουλή

Στις 6 το απόγευμα συνέρχεται η κομματική βουλή, το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δημοκρατικού Κόμματος στα κατεχόμενα, το οποίο και θα γύρει την πλάστιγγα σε μια τρικομματική ή τετρακομματική «κυβέρνηση».

Όπως επίσης ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, στις 19:30 το ΡΤΚ έχει συγκαλέσει επίσης κομματική βουλή για να συζητήσει τα της τετρακομματικής, αφού απόψε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, ενώ τα αντίστοιχα συλλογικά όργανα των άλλων δύο κομμάτων που συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις για την πολυμερή «κυβέρνηση», το Κόμμα του Λαού και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, θα συνέλθουν στις 19.00.

Η Χαβαντίς γράφει ότι «το κεφάλι του Ντενκτάς είναι μπερδεμένο» επισημαίνοντας ότι αυτό που τον μπέρδεψε είναι η πρόταση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για να συμμετάσχει σε μια «συγκυβέρνηση» και με το Κόμμα της Αναγέννησης, όπου τους δίδουν δύο «υπουργεία» και ενίσχυση εκπροσώπων του ΔΚ σε άλλους «θεσμούς» ή τρία «υπουργεία». Η Χαβαντίς επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το απόγευμα στην κομματική βουλή του ΔΚ θα συζητηθεί και η τρίτη επιλογή, που είναι το ΔΚ να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Αυτό θα σήμαινε ότι κανένας συνδυασμός δεν μπορεί να επιτύχει την πλειοψηφία στη «βουλή», όπου το ΔΚ έχει τρεις «έδρες» και έτσι θα πρέπει να υπάρξει ξανά προσφυγή στις κάλπες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top