ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έναν βουλευτή μόνο η Συμμαχία Πολίτων

Με έναν βουλευτή μόνο η Συμμαχία Πολίτων

Την αποχώρησή της από τη Συμμαχία Πολιτών γνωστοποίησε με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, την Γραμματεία και την Πολιτική Σύγκλητο, η βουλευτής Αννα Θεολόγου.

«Με πολύ έντονο προβληματισμό τις τελευταίες τρεις μέρες και αφού έλαβα υπόψιν μου όλες τις παραμέτρους και τα διακυβεύματα των προεδρικών εκλογών, αποφάσισα να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή και να φέρω εις γνώση σας την αποχώρηση μου από την Συμμαχίας Πολιτών και την ανεξαρτητοποίηση μου ως βουλευτής» αναφέρει.

Είχαμε, προσθέτει, «ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα και πίστευα ότι θα λαμβάναμε υπόψη τα πραγματικά μηνύματα που μας έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης. Στον χρόνο που διέρρευσε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, φαίνεται ότι δεν έχουμε λάβει αυτά τα μηνύματα και βαδίζουμε κατά την άποψη μου σε λανθασμένο δρόμο».

Σημειώνοντας ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Λιλλήκα ως υποψήφιου πρόεδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία και εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή ως ανθυποψήφιος απέναντι στο ενδεχόμενο της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη, η κ. Θεολόγου αναφέρει ότι «ήμουν με την εντύπωση όμως, ότι στόχος της καθόδου μας στις προεδρικές εκλογές με δικό μας υποψήφιο ήταν η απαλλαγή από την διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και η πληρωμή πολιτικού κόστους από αυτόν, για όλα όσα έπραξε κατά την διάρκεια της ισοπεδωτικής σε όλα τα επίπεδα πενταετίας του».

«Αυτή η άποψη μου, ήταν βασισμένη στην σκληρή αντιπολίτευση που ασκούσαμε σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο, ενάντια στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Εγώ όμως δεν μπορώ να είμαι ένας σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος και να νίπτω τας χείρας μου, χωρίς να παίρνω θέση σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα».

Η κ. Θεολόγου αναφέρει ότι ‘μετά τα γεγονότα των τελευταίων τριών ημερών και τις αποφάσεις της Ανώτατης Συγκλήτου χτες το βράδυ, που πήρε κατά τα άλλα μια δημοκρατική απόφαση για κατά συνείδηση επιλογή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την οποία και σέβομαι, δυστυχώς προχώρησε και πήρε απόφαση για «φίμωση» της διαφορετικής άποψης πράγμα το οποίο υποσκάπτει το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε αυτό το Κίνημα».

«Είναι τιμιότερο από τη στιγμή που διαφωνώ με τις πιο πάνω αποφάσεις όπως αποχωρήσω και παραμείνω ως ανεξάρτητη βουλευτής, για να μπορώ να εκφράζω την διαφορετική μου άποψη εκεί και όπου κρίνω καθώς δεν μπορώ να παραμείνω απαθής σε όσα πρόκειται να συμβούν σε περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη» προσθέτει.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι όταν και εφόσον είναι η κατάλληλη στιγμή προτίθεται να εκφράσει την άποψή της για το πώς θεωρεί ότι απομακρύνθηκε η Συμμαχία Πολιτών από τις επίσημες θέσεις τις, ζητώντας να κληθεί πρώτα να καταθέσει τις θέσεις της ενώπιον του Ανώτατου Συλλογικού Οργάνου της Συμμαχίας Πολιτών «αν και εφόσον μου δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να μιλήσω».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για την αποχώρηση Άννας Θεολόγου

Εκφράζουμε λύπη και απογοήτευση από τη στάση της κας Άννας Θεολόγου.

Τονίζουμε ότι η απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών λήφθηκε μετά από δύο πολύωρες συνεδρίες της Γραμματείας και μια πολύωρη συνεδρία της Διευρυμένης Ανώτατης Συγκλήτου στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις δεκάδων στελεχών.

Η κα Θεολόγου, η οποία ήταν το μοναδικό στέλεχος της Συμμαχίας που είχε τοποθετηθεί δημόσια πριν συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας και ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες, τοποθετήθηκε τόσο στη Γραμματεία όσο και στη Διευρυμένη Ανώτατη Σύγκλητο. Ακολούθως η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Συμμαχίας με δημοκρατικές διαδικασίες κατέληξε σε μια απόφαση η οποία λογικά και ηθικά θα έπρεπε να ήταν απόλυτα σεβαστή από τα ηγετικά στελέχη, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κινήματα.

Δυστυχώς η κα Θεολόγου ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Παύλου Μυλωνά επιδεικνύοντας μια περίεργη και εγωκεντρική αντίληψη για τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Αντίληψη η οποία συνίσταται στο ότι η προσωπική άποψη υπερέχει της άποψης της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Γνωρίζουμε ότι από την επαύριον του πρώτου γύρου των Εκλογών κάποια στελέχη κόμματος και συγκεκριμένος υποψήφιος επικοινωνούσαν συστηματικά με στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών ζητώντας τους να παραιτηθούν και να τους εντάξουν κοντά τους, μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι τάχατες η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει μέλλον. Επιχείρημα που κατέθεσε η κα Θεολόγου στη συνεδρία της Γραμματείας και στη συνεδρία της Διευρυμένης Ανώτατης Συγκλήτου.

Οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν τον καθένα με βάση το ήθος που επιδεικνύει, τις αρχές που υπηρετεί και τις προτεραιότητες που θέτει.

Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αρχές της και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μπει στη λογική των συναλλαγών και των ανταλλαγμάτων για ίδιον όφελος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top