ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: ΄Σκότωσαν τον διάβολο’ είπε ο πατροκτόνος στην μητέρα του

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: ΄Σκότωσαν τον διάβολο’ είπε ο πατροκτόνος στην μητέρα του

Την αναγκαιότητα να ασχοληθεί η πολιτεία με το θέμα των συνθήκων κράτησης των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων επεσήμανε το Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση του πατροκτόνου του Αρχαγγέλου που σημειώθηκε τον Νοεμβρίου του 2015.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των 8 χρόνων στον 44χρνονο πατροκτόνο τονίζοντας πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ασχοληθούν πιο σοβαρά με τα συγκεκριμένα άτομα.

Να θυμίσουμε πως ο καταδικασθείς κατάγεται από την Παλαιστίνη και διαγνωστικέ με σχιζοφρένια ενώ είναι και σχεδόν τυφλός αφού έχει διαγνωσθεί με 18 βαθμούς μυωπία. 

Η εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ σε δημοσίευμα της το Σάββατο (03/02) αναφέρει πως ο 40χρονος τότε άντρας πήρε το όπλο του πατέρα του και αφού τον πυροβόλησε είπε στην μητέρα του πως ‘σκότωσα τον διάβολο, θα θέσω τέρμα στη ζωή μου΄.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα το θύμα διαμένει στην Κύπρο από το 1975 και μέχρι το 2008 ήταν επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο.

Ο γιος του θεωρούσε ότι με το να τον σκοτώσει τον απάλλασσε από τα προβλήματα που είχε λόγω των κινητικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.

Ο 40χρονος τότε δράστης που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά την πράξη του, φέρεται να είπε σε αστυνομικούς τα ακόλουθα: «Τον εξιλέωσα. Έκανα το καλύτερο για τον πατέρα μου». Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε αναφέρει τηλεφωνικώς το φονικό στην Αστυνομία.

Όπως έγραφε στις 13 Νοεμβρίου του 2015 το ThemaOnline, η τραγική φιγούρα στη σκηνή ήταν η σύζυγος του θανόντα και μάνα του φονιά. Μπροστά στα μάτια της διεπράχθη το έγκλημα.

Το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον 43χρονο σε οκτώ χρόνια φυλάκισης. Μάλιστα είναι φανερό ότι λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης απαλλάχθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top