ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Αγγελίδης για εκλογές – ‘Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά’

Α. Αγγελίδης για εκλογές – ‘Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά’

Ομαλά  και χωρίς οποιαδήποτε σοβαρά περιστατικά κύλησε η εκλογική διαδικασία της Κυριακής (04/02) όπως δήλωσε την Δευτέρα (05/02) ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπήρξε καλή συνεργασία με το γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογής, το ΓΤΠ, τα ΜΜΕ, αλλά και τους πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση για καταγγελία του ΔΗΚΟ για την αποστολή μηνυμάτων αναφορικά με το δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «η υπόθεση είναι στο στάδιο της διερεύνησης από το ΤΑΕ Λευκωσίας».

«Η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (04/02) βρισκόταν επί ποδός και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο πλαίσιο σχεδιασμού ανά το παγκύπριο, με αστυνόμευση των εκλογικών, περιπολίες, αστυνόμευση του σταδίου Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία όπου έγινε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα καθήκοντα και μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και γενικότερα τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική διαδικασία.

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν σημειώθηκαν οποιαδήποτε περιστατικά και γενικότερα κύλησαν όλα ομαλά», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε επίσης σε καταγγελία από πολίτη ότι «χθες βράδυ ενώ διερχόταν μαζί με άλλα οχήματα σε κεντρικό δρόμο της Λάρνακας άγνωστοι έριξαν εναντίον του αντικείμενα με αποτέλεσμα να σπάσει το γυαλί της πόρτας του συνοδηγού και στη συνέχεια να κλαπεί σημαία που είχε αναρτημένη στο αυτοκίνητο». Αμέσως, είπε, «μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου», προσθέτοντας ότι «το όλο περιστατικό διερευνάται»

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογής και το ΓΤΠ». Επίσης, πρόσθεσε, από πλευράς του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας υπήρχε η ανάλογη στελέχωση για τις διάφορες ανακοινώσεις ή και παρεμβάσεις με καλή συνεργασία με τους λειτουργούς των ΜΜΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έχει δώσει οδηγίες στους Αστυνομικούς Διευθυντές όπως γίνουν συσκέψεις ανατροφοδότησης (feedback) «με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης για τις εκλογές και  ενημέρωσης του αρμόδιου Βοηθού Αρχηγού στο Αρχηγείο Αστυνομίας».

Ο κ. Αγγελίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι σημαντικός παράγοντας ήταν «η συνεργασία και η θετική ανταπόκριση των πολιτών στις υποδείξεις της Αστυνομίας για όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τις εκλογές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top