ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φλοριάν κερνούσε ΑΕΚ έπινε, ανατροπή και βλέπει Απόλλωνα!

Φλοριάν κερνούσε ΑΕΚ έπινε, ανατροπή και βλέπει Απόλλωνα!

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του παιχνιδιού ΑΕΚ-Αλκή Ορόκλινης στην αναμέτρηση που έγινε στο «ΑΕΚ Αρένα» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta. Προηγήθηκε η Αλκή στο 36′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπρίτσιο, ανατροπή με σκόρερ τον Φλοριάν (δύο γκολ ο Γάλλος, έφτασε τα 21). 

Τίποτα το σπουδαίο στο πρώτο 20λεπτο!

Στα πρώτα στάδια του αγώνα η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Αλκή επιχείρησε να χτυπήσει στην κόντρα. Η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων εμπόδισαν τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες και τα υψηλόσωμα στόπερ της Αλκής δεν επέτρεπαν στους επιθετικούς της ΑΕΚ να γίνουν επικίνδυνοι. Με αυτά και με αυτά στο πρώτο 20λέπτο η μόνη αξιόλογη φάση ήταν μια κεφαλιά του Τολεμές στο 16′ μετά από άστοχη έξοδο του Πάρντο, με την μπάλα να φεύγει έξω.

Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα, άλλαξε όμως το σκορ!

Η συνέχεια δεν είχε και πολλές διαφορές από το πρώτο κομμάτι που αναφέραμε πιο πάνω καθώς η ΑΕΚ έψαχνε τις επιθετικές λύσεις και η Αλκή να αμύνεται σθεναρά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Ο Νέλσον προσπάθησε κυρίως από δεξιά με ορισμένες ατομικές ενέργειες όμως οι κιτρινοπράσινοι υστερούσαν στην τελική πάσα. Στο 33′ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς καθώς ο Τολεμές σε τετ α τετ πλάσαρε αδύναμα. Στο 35΄η Αλκή μετά από οργανωμένη επίθεση έφτασε στα καρέ της ΑΕΚ και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χαμντί από τον Τρουγιόλς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαμπρίτσιο ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 0-1 στο 36′.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-1, η ΑΕΚ έπρεπε να βελτιωθεί

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, βγήκε μπροστά, όμως το σκηνικό ήταν το ίδιο. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, η Αλκή ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1 και η ΑΕΚ έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα αν ήθελε να πάρει την νίκη.

Οι αλλαγές ανέβασαν την ΑΕΚ, έψαχνε την ισοφάριση!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο κ. Ιδιάκεθ έβαλε στο παιχνίδι τους Ακοράν και Τέτε, βγάζοντας τους Τρισκόφσκι και Χέφελ. Η διπλή αυτή αλλαγή ξύπνησε την ΑΕΚ, κυρίως ο Ακοράν είχε τρελά κέφια και διεμβόλιζαν συνεχώς την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μέσα σε δύο λεπτά (47′ και 49′) ο Πάρντο έκανε ισάριθμες εξαιρετικές αποκρούσεις. Στην πρώτη περίπτωση είπε όχι σε προβολή του Φλοριάν, ενώ στην δεύτερη σε πολύ καλό σουτ του Νέλσον. Ανέβαζε ρυθμούς συνεχώς η ΑΕΚ και έψαχνε την ισοφάριση. 

Ισοφάρισε η ΑΕΚ, μεγάλη ευκαιρία για Αλκή να κάνει το 1-2!

Το πολυπόθητο γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα ήρθε για τους κιτρινοπράσινους στο 53ο λεπτό. Ο Τέτε άλλαξε την μπάλα άψογα με τον Τομάς, γέμισε στην περιοχή προς τον Φλοριάν και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο για το 1-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (στο 54′) η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούκα καθώς η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάμπλο.

Ευκαιρία Φλοριάν και ντεμπούτο Γιάννου

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, πήραν ώθηση από το γκολ της ισοφάρισης και στο 69′ έχασαν καλή ευκαιρία μετά από προβολή του Τολεμές, αφού ο τερματοφύλακας της Αλκής έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 72′ ο Γιάννου έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ και τρια λεπτά αργότερα έχασε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ καθώς το σουτ του έφυγε πλάγια έξω. 

Ήρθε η ανατροπή με σκόρερ και πάλι τον Φλοριάν, κλασσική ευκαιρία η Αλκή στο 87′!

Τα τελευταία 15 λεπτά έφεραν την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ της νίκης και την Αλκή να αμύνεται μαζικά. Το γκολ της ανατροπής ήρθε στο 79′. Μετά από σέντρα του Γιάννου ο Φλοριάν με προβολή έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό και έκανε έτσι το 2-1. Η Αλκή στο 87ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και με κεφαλιά ο Ντουβεντρού προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Μοίσοφ πάνω στην γραμμή έδιωξε. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να κερδίζει με 2-1 και να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας.

Στην επόμενη αγωνιστική (24η) η ΑΕΚ θα πάει στην Λεμεσό να υποδεχτεί τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της αγωνιστικής ενώ η Αλκή θα υποδεχτεί την ΑΕΛ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης (73’Γιάννου), Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Τομάς, Τρισκόφσκι (46’Τέτε), Χέφελ (46’Ακοράν), Νέλσον, Τολεμές.

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Θεοχάρους, Φραγκέσκου (84’Ανδρέου), Ντουβεντρού, Μάτσι (62’Μαλφλουρί), Ντιγκρουτζιά, Ιτούα, Φαμπρίτσιο, Ρούκα, Μπιλάλ (84’Χαρή), Γκλομπάρτ.

Κίτρινες: Τομάς – Θεοχάρους, Μαλφλουρί

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top