ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με σόου Εμπεσίλιο νίκησε την Ομόνοια και έμεινε κορυφή!

Με σόου Εμπεσίλιο νίκησε την Ομόνοια και έμεινε κορυφή!

Στο μεγάλο παιχνίδι που έγινε στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 την Ομόνοια και να πανηγυρίσουν το τρίποντο, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο γηπεδούχος ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που μπήκε σε θέση οδηγού με τα γκολ του Εμπεσίλιο στο 4ο και 14ο λεπτό, ωστόσο η Ομόνοια κατάφερε στο 39ο λεπτό να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα με το γκολ του Ντάρμπισαιρ.

Πάντως οι «πράσινοι» δικαιούνται να φωνάζουν και για την φάση του 41ου λεπτού όπου ο Ντάρμπισαιρ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ – σαίντ, μια φάση που η Ομόνοια θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Α’ημίχρονο

Μονόλογος Εμπεσίλιο, μείωση με Ματ και το λάθος Νικήτα!

Η Ομόνοια ξεκίνησε αρκετά δυνατά στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και με την συμπλήρωση ενός λεπτού, κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Αραούχο. Ο οπισθοφύλακας των «πρασίνων» (θα χάσει επόμενο παιχνίδι), «ζύγισε» από πολύ μακριά το πόδι του και ανάγκασε τον Πέρεθ σε δύσκολη επέμβαση.

Η συνέχεια του παιχνιδιού όμως ανήκε στους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας, οι οποίοι στην δημιουργία της πρώτης τους καλής φάσης στο ματς κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού.

Ο Λορένζο Εμπεσίλιο όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ στο 4ο λεπτό και τράνταξε τα δίχτυα του Χριστοδούλου.

Στην αμέσως επόμενη καλή φάση του αγώνα η οποία ανήκε και σε αυτή στον ΑΠΟΕΛ, ο Εμπεσίλιο και πάλι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά και της ομάδας του βάζοντας για τα καλά το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη σε θέση οδηγού.

Απ εκεί και πέρα απουσίαζαν οι κλασικές φάσεις από τον αγώνα, με την γηπεδούχο ομάδα του ΑΠΟΕΛ να κρατάει το υπέρ της σκορ και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα κι απ την άλλη η Ομόνοια να προσπαθεί να βρει διαδρόμους για να «πατήσει» την περιοχή του Πέρεθ και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις.

Τελικά 5λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους η Ομόνοια κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Ντάρμπισαιρ. Συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό έγινε  μια μπαλιά στην περιοχή του Ισπανού τερματοφύλακα και ο Άγγλος που βρέθηκε σε αυτήν με το κεφάλι έκανε το 2-1.

Πάντως σημείο αναφοράς ήταν και η αμέσως επόμενη φάση μετά το γκολ των «πράσινων» όταν ο Στυλιανός Νικήτα λανθασμένα υπέδειξε τον Ντάρμπισαιρ σε θέση οφ – σάιντ (δείτε εδώ). Μετά από μια μακρινή μπαλιά, ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» βρέθηκε φάτσα με τον Πέρεθ, όμως η φάση ανακόπηκε λανθασμένα από τον 2ο βοηθό,.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον ΑΠΟΕΛ να έχει το υπέρ του προβάδισμα που πήρε στα πρώτα 15λεπτά του αγώνα.

Β’ ημίχρονο

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την εικόνα που είδαμε στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά πεσμένος στην μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης. Ο ΑΠΟΕΛ απ την μια προσπαθούσε να διαφυλάξει σαν «κόρη οφθαλμού» το υπέρ του σκορ κι απ΄ την άλλη η Ομόνοια έψαχνε τρόπους για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο χωρίς να μπορεί να το καταφέρει.

Για να καταγράψουμε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος έπρεπε να φτάσουμε στο 71ο λεπτό. Ο Μερκής έκανε λάθος, ο Αντόνια έγινε κάτοχος της μπάλα και βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Πέρεθ, με τον Ισπανό όμως να του λέει ένα μεγάλο «όχι» κρατώντας το 2-1 για την ομάδα του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «γαλαζοκίτρινοι» απάντησαν στις καλές φάσεις. Ο Εμπεσίλιο έφυγε ταχύτατα στην αντίπαλη περιοχή, όμως η χρονοτριβή έδωσε την ευκαιρία στον Χριστοδούλου και τους αμυντικούς της Ομόνοιας να διώξουν τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί.

Στα τελικά στάδια της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ «πάτησε» γκάζι και προσπάθησε να «καθαρίσει» τον αγώνα. Στο 84ο λεπτό ο Ντε Καμάργκο ανάγκασε τον Χριστοδούλου σε δύσκολη επέμβαση, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μερκής έβαλε και πάλι δύσκολα στο νεαρό πορτιέρο της Ομόνοιας, ενώ στο 87ο λεπτό ο Ζαχίντ επιχείρησε ένα συρτό σουτ το οποίο κατέληξε έξω.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου δεν άλλαξε κάτι και ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πανηγυρίσει άλλο ένα σημαντικό τρίποντο, με την Ομόνοια να μην μπορεί ούτε και με τον Πέτεφ στον πάγκο της να νικήσει τους «γαλαζοκίτρινους» συνεχίζοντας την άσχημη προϊστορία της που έχει με τους «γαλαζοκίτρινους».

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Ιωάννου (81′ Καρλάο), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι (66′ Αλωνεύτης), Ντελατόρε (46′ Ντε Καμάργκο)

Ομόνοια: Χριστοδούλου, Τζαίλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Βύντρα, Μαδούρο (79′ Σόλομον), Μπρέεβελντ, Τζαρσίνιο, Δημητρίου (46′ Κιπιάνι), Σοάρες (46′ Κανού), Ντάρμπισάιαρ

Κίτρινες: Σαλάι 34′, Ενσούε 51′, Eμπεσίλιο 68′ (6η) / Τζαίλσον 34′ (3η), Ντάρμπισάιαρ 45′ (3η), Καντέ 51′ (6η), Βύντρα 56′, Γουίλιαμ 57′, Kανού 62′, Σόλομον 83′

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top