ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάει με… σφυγμό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Πάει με… σφυγμό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Χωρίς να νιώσει πίεση και παρά το μειονέκτημα του άδειου Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε άνετη νίκη με 1-0 επί του ασθενικού Πανιώνιου που κατέβηκε με σύνθεση… καλοκαιριού και κράτησε το βαθμολογικό αβαντάζ για την 3η θέση.

Μετά από τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του άδειου από κόσμο «Γ. Καραϊσκάκης» με ξεκάθαρη τη διάθεση του να μην τις κάνει τέσσερις.

Από τα πρώτα λεπτά, μετά και από τις σχετικές παραινέσεις του Όσκαρ Γκαρσία τις προηγούμενες ημέρες στου Ρέντη, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν το πρώτο βήμα για να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να φτάσουν σε ένα σερί νικών ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά από νωρίς και προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ματς με αντίστοιχα γρήγορη κυκλοφορία μπάλας στη μεσαία γραμμή.

Ο Πανιώνιος αντίθετα, με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, ψαχνόταν για αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να καταφέρνει πολλά πράγματα.

Στους «κυανέρυθρους» άνηκε πάντως η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Λάμπρου σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και ο Προτό μπλόκαρε σταθερά.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τη δική του πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον εξαιρετικό Ταχτσίδη να βρίσκει με άψογη βαθιά μπαλιά τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κότνικ, έμεινε όρθιος στην έξοδο του Σλοβένου και σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε οριακά άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου έγινε σαφές ότι το ματς θα παίζεται ως επί το πλείστον στο μισό γήπεδο -αυτό του Πανιωνίου- με την κατοχή μπάλας στο σημείο αυτό να αγγίζει το 77% για τους γηπεδούχους!

Οι καλές επιθετικές συνεργασίες της ομάδας του Γκαρσία συνεχίστηκαν, στο 17′ ο Οτζίτζα έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα του Ομάρ, ενώ στο 21′ ο Κότνικ μπλόκαρε το σουτ του Καρίμ, επίσης μετά από οργανωμένη επίθεση του Ολυμπιακού.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία πλέον καταγράφηκε στο 22′, όταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Οτζίτζα, μπήκε στην περιοχή του Κότνικ, κέρδισε τις κόντρες και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ένα περίπου δεκάλεπτο αργότερα, στο 31′, είχε έρθει και η σειρά του Πανιωνίου να βρει την πρώτη του μεγάλη φάση, όμως πριν καν γίνει τελική προσπάθεια, ο Χατζισαφί έσωσε σωτήρια με τάκλιν προ του Λάμπρου που είχε «οπλίσει» έχοντας βγει απέναντι στον Προτό μετά από γέμισμα στην περιοχή.

Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και είχε τρεις ακόμη καλές στιγμές. Το 45λεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με τις τελικές να είναι 11(6)-2(1) για τους Πειραιώτες και κατοχή μπάλας επίσης υπέρ τους στο 67%.

Με την εξέλιξη που είχε το ματς και με τον Πανιώνιο αφενός να μην μπορεί να… σταυρώσει θετική ενέργεια από τη μέση και μπροστά, αφετέρου να παρουσιάζει πολλά προβλήματα και στο ανασταλτικό κομμάτι με μια γενικότερη έλλειψη συνοχής, όλα έδειχναν πως το γκολ θα ήταν μάλλον θέμα χρόνου. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης.

Στο 48ο λεπτό, μετά από λάθος των «κυανέρυθρων» στη μεσαία γραμμή, ο Ταχτσίδη κλέβει και βγάζει με κάθετη τετ-α-τετ τον Οτζίτζα, ο οποίος πλασάρει ψύχραιμα τον Κότνικ με το δεξί. Ένα γκολ με πρωταγωνιστές τους δύο με διαφορά καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς.

Από το 1-0 και μετά και με το άγχος πλέον να έχει φύγει, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν σε θέση επίθεσης ψάχνοντας ένα ακόμη γκολ που θα καθάριζε το ματς, με το Καραϊσκάκη να… γέρνει προς την εστία του Κότνικ.

Ωστόσο, ο Σλοβένος γκολκίπερ αλλά και ο εξαιρετικός Γκιοατά ήταν τα δύο μοναδικά εμπόδια που είχε να παρατάξει ο Πανιώνιος σε αυτό το ματς και μόνο χάρη σε αυτούς τους δύο δεν ξέφυγε το σκορ.

Αρχής γενομένης από το 49′, μόλις ένα λεπτό αφότου είχε ανοίξει το σκορ, ο Ολυμπιακός σπατάλησε όλες τις άλλες ευκαιρίες του σε ένα ματς που έφτασε τελικά να έχει πάνω από 25 τελικές και 10 κερδισμένα κόρνερ.

Ο Μάριν αρχικά ήταν αυτός που νικήθηκε από τον Γκιοατά με έξοχο τάκλιν, ενώ στο 55′ ο Κότνικ νικά τον Ανσαριφάρντ σε τετ-α-τετ μετά από υπέροχη κάθετη του Οτζίτζα.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός στο 60′ κόβει ξανά σωτήρια προ του Μιραλάς, ο οποίος δύο λεπτά μετά σουτάρει άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Βέλγου στο 73′ και αυτό του Ταχτσίδη ένα δίλεπτο νωρίτερα, ενώ στο 73′ ο Κότνικ βγάζει νέο τετ-α-τετ και πάλι κόντρα στον Ανσαριφάρντ, μετά από ωραίο συνδυασμό με Οτζίτζα και Ομάρ.

Τελευταία κλασική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς ήταν το νέο χαμένο τετ-α-τετ του Τζούρτζεβιτς στο 75′ το οποίο επίσης «έβγαλε» ο Κότνικ.

Κάπως έτσι, το ματς στα τελευταία λεπτά «έσβησε» και ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη ως το φινάλε, παίρνοντας 3 σημαντικούς βαθμούς για την μάχη τουλάχιστον της 3ης θέσης.

Το ταμείο του αγώνα

Απέναντι σε έναν τραγικό Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να πάρει μια εύκολη νίκη παρά το χαμηλό τελικό σκορ. Κατά διαστήματα οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν καλούς επιθετικούς αυτοματισμούς, ενώ από τη στιγμή που απέφυγαν τα ατομικά λάθη σε κέντρο και άμυνα, πήραν ένα εύκολο και πολύτιμο «τρίποντο» για την 3η θέση.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Βάντις Οτζίτζα-Οφόε και Παναγιώτης Ταχτίδης ήταν με διαφορά οι καλύτεροι του γηπέδου, με πολλές εξαιρετικές μπαλιές, καλά μαρκαρίσματα και γενικότερο καλό κουμάντο στη μεσαία γραμμή. Οι δυο τους φυσικά συνδυάστηκαν και στο γκολ που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη. Από πλευράς Πανιωνίου, οι Κότνικ και Γκιοατά είναι αυτοί που κράτησαν με τις επεμβάσεις τους χαμηλά το σκορ.

Ο χειρότερος του αγώνα

Από πλευράς Πανιωνίου είναι αρκετοί οι υποψήφιοι, ιδίως οι αμυντικοί χαφ Πινιώτης και Ουάσινγκτον ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην τρομερή αστοχία του Ανσαριφάρντ που παρότι ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, οι χαμένες του ευκαιρίες με το σκορ στο 0-0 ή και το 1-0 θα μπορούσαν να στοιχίσουν.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα ο διαιτητής με τους βοηθούς του σε αυτό το ματς. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι σε μια φάση στον Ανσαριφάρντ στο ξεκίνημα του αγώνα.

Πως ξεκίνησαν

Στην επιστροφή του Όσκαρ Γκαρσία στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε σχήμα 4-2-3-1 για τους «ερυθρόλευκους» με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Χατζισαφί, δεξιά τον Ομάρ και κεντρικούς αμυντικούς τους Νικολάου και Μποτία. Μπροστά τους, οι Ζιλέ και Ταχτσίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, «δεκάρι» ήταν ο Οτζίτζα, με τον Μιραλάς στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μάριν στο δεξί και τον Ανσαριφάρντ στην «κορυφή» της.

Από την πλευρά του, επίσης σε διάταξη 4-2-3-1, ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον Πανιώνιο με τον Κότνικ στο τέρμα, Σαραμαντά αριστερά και Βλάχο δεξιά στην άμυνα, με δίδυμο στόπερ τους Σταυρόπουλο και Γκιοατά. Πινιώτης και Ουάσινγκτον ήταν οι αμυντικοί χαφ, επιτελικός ο Μπραχίμι, αριστερό εξτρέμ ο Μασούρας, δεξί ο Λάμπρου και σέντερ φορ ο Νίλσεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Χατζισαφί, Νικολάου, Μποτία, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οτζίτζα (85′ Μαρτίνς), Μιραλάς, Μάριν (65′ Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς).

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Βλάχος, Πινιώτης (70′ Παπαγεωργίου), Ουάσινγκτον, Μασούρας (56′ Μακρύλλος), Μπραχίμι (56′ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Νίλσεν.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας)
Τέταρτος: Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top