ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σκύλιασε» και πέρασε σαν καμικάζι από τη Νέα Σμύρνη (videos)

«Σκύλιασε» και πέρασε σαν καμικάζι από τη Νέα Σμύρνη (videos)

Ο ΠΑΟΚ… σκύλιασε από τα γεγονότα της Τούμπας και κατέβηκε σαν καμικάζι στη Νέα Σμύρνη. Η μπάλα κρύφτηκε για 45 λεπτά και η πρόκριση επί του Πανιωνίου στον τελικό σφραγίστηκε με εκκωφαντικό τρόπο (1-3).

Στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης και απέναντι στον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ έβαλε τα θεμέλια με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του θεσμού, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό του α΄ημίχρονο και το γρήγορο τρανζίσιον στην επίθεση και με γκολ των Μαουρίσιο – Πρίγιοβιτς πήρε εξ αρχής αυτό που ήθελε.

Ο Πανιώνιος απάντησε με το δοκάρι του Μασούρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και παρά την διάθεση που έδειξαν στο β΄ημίχρονο οι γηπεδούχοι, ο Μπίσεσβαρ -μερικά λεπτά μετά την είσοδό του- ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3, κάνοντας ξεκάθαρο πως στο συγκεκριμένο ζευγάρι, τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ. Στο 85΄ ο Κόρμπος με προβολή σημείωσε το τελικό 1-3, με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους στο επαναληπτικό παιχνίδι της Τούμπας.

Το φιλμ του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πήρε με το «καλημέρα» το ρόλο του… αφεντικού της αναμέτρησης, με την κατοχή να αγγίζει ποσοστά 21-79%, με σίγουρες μεταβιβάσεις στο παιχνίδι του και πολλές συνεργασίες των παικτών του, περιορίζοντας τον Πανιώνιο σε πιο αμυντικά καθήκοντα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το καλό του διάστημα, θέλοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ αλλά μέχρι το 20΄ δεν ήταν τόσο ουσιαστικός στην τελική του πάσα.

Τόσο στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης όσο και στο 5ο, Πρίγιοβιτς και Μακ δημιούργησαν… υποψίες ευκαιριών, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαιτέρως τον Κότνικ. Ο Πανιώνιος απάντησε στο 13΄, σημειώνοντας την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, μετά από συνεργασία του Σαββίδη με τον Γεσίλ, αλλά ο Βαρέλα «καθάρισε» για λογαριασμό του Δικεφάλου.

Εξαργύρωσε την υπεροχή του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε για ακόμη μια φορά στο 15′ με τον Σέρβο φορ αλλά μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ αρκετά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 24΄ όταν ο Πρίγιοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κόρμπου, ο Λημνιός πήρε την κεφαλιά, στέλνοντάς την στα δίχτυα, με τον Μαουρίσιο να… επισπεύδει τη διαδικασία και με νέα κεφαλιά να γράφει το 0-1 για τον ΠΑΟΚ μέσα στη Ν.Σμύρνη.

 

«Ζεστός» ΠΑΟΚ, «καυτός» Πρίγιοβιτς

Το γκολ με… κοινή υπογραφή Λημνιού – Μαουρίσιο «ζέστανε» ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ και παρά την αντίδραση που προσπάθησαν να βγάλουν οι γηπεδούχοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, ο οποίος ζητούσε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και πίεση ψηλά, έδειξε πως δεν ήταν ικανό να βάλει «φρένο» στις επιθετικές ορέξεις του Δικεφάλου.

Σε ένα από καλύτερα εκτός έδρας α΄45λεπτά του, ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη γκολ και πάλι με κεφαλιά αλλά αυτήν την φορά από τον Πρίγιοβιτς. Στο 34΄ ο Αζεβέδο με εξαιρετική σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, σημάδεψε τον Σέρβο, ο οποίος με την σειρά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

 

Έδειξε σφυγμό ο Πανιώνιος

Μπορεί ο δείκτης του σκορ να… έστησε με την πλάτη στον τοίχο τους «κυανέρυθρους», ωστόσο, κάθε άλλο παρά έδειξαν διάθεση να εγκαταλείψουν το παιχνίδι, έχοντας -μάλιστα- και δοκάρι στο 43΄, όταν ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Μασούρας είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Με το 0-2 αποχώρησαν για τα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.

Με αλλαγές ο Πανιώνιος

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Μιχάλης Γρηγορίου αντιλαμβανόμενος πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του «χωλαίνει» προχώρησε στην αλλαγή του Γκιοατά με τον Σταυρόπουλο και σε μια ακόμη κίνηση τακτικής, με τον Παπαγεωργίου να παίρνει τη θέση του Γεσίλ ως δεξί χαφ, «ελευθερώντας» τον Μασούρα στην κορυφή της επίθεσης, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Άλλο ημίχρονο, διαφορετική εικόνα

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασε στο δεύτερο 45λεπτο ο Πανιώνιος, εμφανώς βελτιωμένος και πιο… ψυχωμένος να πετύχει ένα γκολ προκειμένου να μπει και πάλι στο «κόλπο», εκμεταλλευόμενος την νωθρότητα του Δικεφάλου και την εικόνα – αγγαρείας που έδειχναν κατά διαστήματα οι «ασπρόμαυροι».

Μάλιστα, στο 60΄οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όταν ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο αμαρκάριστος Παπαγεωργίου, με νέο πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Αλλαγές και από τον Λουτσέσκου

Η… προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ οδήγησε και τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπίσεσβαρ αντί του Πέλκα και τον Κουλούρη αντί του Πρίγιοβιτς. Η είσοδος του Ολλανδού αποδείχθηκε σημαντική για τον ΠΑΟΚ, καθώς σε εφτά λεπτά από την είσοδο του στο γήπεδο, ο Μπίσεσβαρ έγραψε το 0-3 στη Ν.Σμύρνη. Ο Ολλανδός σούταρε στην κίνηση λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Κόρμπος και τελικό… 1-3

Στο 85΄και ενώ όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ο Κόρμπος μείωσε σε 1-3 για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος μια ολιγωρία της άμυνας του Δικεφάλου. Το παιχνίδι είχε ακόμη πολύ δρόμο, με τον Πανιώνιο να τα παίζει όλα για όλα μέχρι τέλους χωρίς να αλλάξει κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού.

 

Συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (Σταυρόπουλος 46΄), Σαραμαντάς, Σαντάνα (Μπραχίμι 68′), Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ (Παπαγεωργίου 46΄)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 76΄), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 65΄), Μακ, Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 69΄)

Τα πλάνα των δυο προπονητών:

Πανιώνιος: Επιλογή συστήματος με 4-2-3-1 από τον Μιχάλη Γρηγορίου, με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Σαραμαντά τετράδα στην άμυνα. Σαντάνα και Κόρμπος αγωνίστηκαν στην μεσαία γραμμή με τον Σαββίδη σε ρόλο δεκαριού και τους Σπιριντόνοβιτς – Μασούρα στις πτέρυγες. Ο Γεσίλ αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «κυανέρυθρων».

ΠΑΟΚ: Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Δικεφάλου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Αζεβέδο στα αριστερά και τους Βαρέλα – Μαλεζά στα στόπερ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο – Κάνιας, με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Μακ – Λημνιό στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή του α΄ημιχρόνου, βρήκε δυο γκολ και προκάλεσε μεγάλη… αναστάτωση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο είχαν και δοκάρι με τον Μασούρα. Ο Πανιώνιος έδειξε αντίδραση, ακόμη και στο 85΄με το γκολ που σημείωσε ο Κόρμπος αλλά το παιχνίδι είχε κριθεί νωρίτερα, με τον Μπίσεσβαρ να δίνει… αέρα τριών τερμάτων στον ΠΑΟΚ.

Ο έλεγχος της διαιτησίας:

Ο Μανώλης Σκουλάς από την ΕΠΣ Θεσσαλίας είχε διαιτητικά την ευθύνη για τον πρώτο τελικό Κυπέλλου του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ με βοηθούς τους Νικολακάκη – Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ. Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ολοκληρώθηκε η βραδιά, με μοιρασιά 50-50, αν και υπάρχει αμφισβητούμενη φάση, συγκεκριμένα αυτή στο 89′ στο παρατεταμένο τράβηγμα του Σαββίδη στον Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή, με τον Ολλανδό να πέφτει στο όριο, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

 

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top