ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Να ρωτήσετε τα Ηνωμένα Έθνη» - Θέτει προϋποθέσεις ο Ακιντζί – VIDEO

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Να ρωτήσετε τα Ηνωμένα Έθνη» - Θέτει προϋποθέσεις ο Ακιντζί – VIDEO

Εικοσιπέντε περίπου λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ερωτηθείσα, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη, η κ. Σπέχαρ είπε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές και μόλις υπάρξουν περισσότερα νέα σίγουρα θα σας ενημερώσω».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για αυτή τη συνάντηση, επιμένοντας, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε «χωρίς προϋποθέσεις» συζήτηση.

Ερωτηθείς για τη στάση των Ηνωμένων Εθνών, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον ίδιο τον οργανισμό, δείχνοντας ενοχλημένος.

Εν τω μεταξύ, από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αν και δηλώνει επίσης ετοιμότητα για τη συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου, επιμένει σε συζήτηση για το φυσικό αέριο, καθιστώντας δύσκολη την προσπάθεια του ΟΗΕ και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=1P8EvIhnfks

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top