ΚΟΣΜΟΣ

Ολιγωρία της πυροσβεστικής λόγω κακού συντονισμού στο τρομοκρατικό χτύπημα του Μάντσεστερ

Ολιγωρία της πυροσβεστικής λόγω κακού συντονισμού στο τρομοκρατικό χτύπημα του Μάντσεστερ

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μάντσεστερ επενέβη το βράδυ της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena δύο ώρες μετά από το περιστατικό λόγω κακής συνεννόησης, αποφάνθηκε ανεξάρτητη επιτροπή στη Βρετανία.


 
Η επίθεση από τον Σαλμάν Αμπέντι στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερο από 100 στις 22 Μαΐου 2017.
 
Η επιτροπή υπό τον λόρδο Μπομπ Κέρσλεϊκ, που ερεύνησε την αντίδραση των αρχών κατόπιν ανάθεσης από τον δήμαρχο του Ευρύτερου Μάνστεστερ Άντι Μπέρναμ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυροσβεστική «δεν έπαιξε κανέναν ουσιαστικό ρόλο» στην επιχείρηση διάσωσης στο συναυλιακό χώρο.
 
Παρά το γεγονός ότι ασθενοφόρα, η αστυνομία, το προσωπικό του Manchester Arena, πολίτες, ακόμα και στρατιώτες έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν τα θύματα, η πυροσβεστική δεν βρέθηκε στο σημείο παρά μόνο πολύ αργά εκείνη τη νύχτα.
 
Η έκθεση της επιτροπής αποδίδει την ανεπαρκή αντίδραση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας σε έναν συνδυασμό «κακής επικοινωνίας και ανεπαρκών διαδικασιών».
 
Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήθελαν να εμπλακούν άμεσα στην επιχείρηση διάσωσης, εμποδίστηκαν από την υπηρεσία διότι δεν ήταν αμέσως σαφές στην ηγεσία του σώματος κατά πόσο επρόκειτο για τρομοκρατικής φύσης περιστατικό.
 
Ενώ ο υπεύθυνος αξιωματικός βάρδιας της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης σωστά κήρυξε την ενεργοποίηση της Επιχείρησης Πλάτων, που συνεπάγεται άμεση κινητοποίηση ένοπλων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, το μήνυμα δεν έφτασε σε διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η πυροσβεστική.
 
Αυτό σήμαινε ότι πυροσβέστες που έχουν εκπαιδευθεί στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top