ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ και έκανε το πρώτο βήμα

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ και έκανε το πρώτο βήμα

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στον πρώτο αγώνα της σειράς της προημιτελικής φάσης των play off, επικρατώντας δύσκολα του Απόλλωνα μέσα στο «Λευκόθεο» με 76-70.

Με την νίκη αυτή οι «γαλαζοκίτρινοι» έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την ερχόμενη Κυριακή (1/4) στην Λεμεσό στον δεύτερο αγώνα της σειράς, για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βασίλης Κούνας με 18 πόντους (4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασσίστ). Καλό παιχνίδι έκανε και ο Μάρβιν Τζέφερσον με 17 πόντους (7 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Με λέι απ του Παντούρη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας (2-0) για να ακολουθήσουν εννέα πόντοι για τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 3:30 (τέσσερις ο Τζέφερσον, τρίποντο ο Κεμπ, δύο ο Μπέικερ), που έκανε το 9-2. Μέχρι το 5’ το σκορ πήγε στο 12-6, για να ακολουθήσουν άλλοι δέκα πόντοι για τους γηπεδούχους (από τέσσερις πόντους οι Χάρπερ-Μπέικερ, δύο ο Τζέφερσον), οδηγώντας το σκορ στο 22-6. Το τέλος της περιόδου βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 26-8.

Οι Σάμουελς και Μπλάκμον σημείωσαν στο πρώτο λεπτό του Β’ δεκαλέπτου από δύο πόντους, μειώνοντας σε 26-12, ενώ στο 12’ το σκορ ήταν στο 28-16. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν και στην συνέχεια θετική εικόνα στο παρκέ, καταφέρνοντας μέχρι το 15’ να μειώσουν σε 30-21. Δυόμιση λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με έντεκα πόντους διαφορά (36-25), με τον Απόλλωνα να σημειώνει έξι ακόμα πόντους (από δύο Παντούρης, Τέρμαν, Μπλάκμον) έως το 18:30, μειώνοντας σε 36-31. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες μειώθηκε στους δύο (40-38).

Με λέι απ του Χάρπερ μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ, παίρνοντας προβάδισμα με 42-38. Μέχρι το 24’ οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά τους από τον Απόλλωνα στους έξι (48-42), ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο του Παντούρη και λέι απ του Τέρμαν, μειώνοντας στο 25’ σε 48-47. Έπειτα ακολούθησαν δώδεκα σερί πόντοι για τους γηπεδούχους (οκτώ ο Κούνας, τέσσερις ο Τζέφερσον) όπου το σκορ πήγε στο 60-47, με τον Απόλλωνα μέχρι το τέλος της περιόδου να πετυχαίνει ακόμα τέσσερις πόντους με τον Ολισεμέκα και να μειώνει σε 60-51.

Με έξι πόντους μπήκε στην Δ’ περίοδο ο Απόλλωνας (από δύο οι Παντούρης, Ολισεμέκα και Σάμουελς) μειώνοντας σε 60-57. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με οκτώ σερί πόντους (τέσσερις ο Κούνας, από δύο οι Μπέικερ-Τζέφερσον), οδηγώντας το σκορ στο 68-57. Μέχρι το 38’ η ομάδα της Λεμεσού σημείωσε ακόμα έξι πόντους (τρίποντο ο Μπλάκμον, δύο ο Ολισεμέκα, ένα ο Σάμουελς), μειώνοντας σε 68-63. Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 76-70.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-8, 40-38, 60-51, 76-70

ΑΠΟΕΛ (Αντώνης Κωνσταντινίδης)

Ιερωνυμίδης 5 (1), Μπέικερ 8, Τζέφερσον 17, Κεμπ 10 (2), Ζντράβιτς, Πηλαβάς, Κούνας 18 (4), Χάρπερ 15 (1), Κοιλαράς 3 (1).

Απόλλωνας (Λούκας Αντωνίου)

Ολισεμέκα 15, Μπλάκμον 16 (2), Σάμουελς 11, Παντούρης 11 (1), Πιττάκας 5 (1), Σωφρονίου, Τέρμαν 12, Ηλιάδης, Τομπάζος.

** Βρείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ **

*** Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την αναμέτρηση πατήστε εδώ ***

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top