ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «110 χιλιάδες έγιναν Ελληνοκύπριοι πολίτες»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «110 χιλιάδες έγιναν Ελληνοκύπριοι πολίτες»

Με διαφορετικά κύρια θέματα ο τ/κ Τύπος καλύπτει την επικαιρότητα που περιλαμβάνει τον εντοπισμό ατασθαλιών στα ενοικιαστήρια του «τμήματος βακουφίων», την αύξηση στον αριθμό ανήλικων εγκληματιών, την πορεία των ερευνών για τις κατ`εξαίρεση «υπηκοότητες» που θα ακυρωθούν και την οικονομία.

Κοινό θέμα είναι η αυτοκτονία, όπως φαίνεται, γιου ενός πρώην «υπουργού παιδείας», που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, οι αποφάσεις χθες του «υπουργικού συμβουλίου» που περιλαμβάνουν και την κατάργηση του φόρου στην βοήθεια προς Ε/κ και Μαρωνίτες στα κατεχόμενα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «110 χιλιάδες έγιναν Ελληνοκύπριοι πολίτες» αναφέρεται στον τίτλο της σχετικής είδησης στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", της ναυαρχίδας του τουρκικού Τύπου, όπως γράφει η Αφρίκα, επικρίνοντας τον τίτλο. Αλλού γράφει ότι η ίδια εφημερίδα η "Χουριέτ" έκανε ακόμη μια "γκάφα", αφού αναφερόμενη στην αυτοκτονία του Τσετίν Οζτοπράκ, γιου του πρώην «υπουργού» επί «διακυβέρνησης» Φερντό Σαμπίτ Σογιέρ, Τζιανάν Οζτοπράκ, έγραψε ότι ο πατέρας ήταν μέλος του «υπουργικού συμβουλίου της ε/κ πλευράς βορείου Κύπρου». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν ότι θα επανεξετάσουν τα ενοικιαστήρια όλων των ακινήτων και περιουσιών των βακουφίων καθώς εντοπίστηκαν περιπτώσεις ατασθαλιών.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Τί γίνεται στα βακούφικα;» γράφει ότι τέθηκαν στο μικροσκόπιο έρευνας όλα τα συμβόλαια του «τμήματος βακουφίων» με τον Τουφάν Ερχιουμάν να δηλώνει χθες στη «βουλή» ότι βρήκαν «απίστευτα πράγματα». Αλλού γράφει ότι στη Γαλλία σταμάτησε η ζωή λόγω της γενικής απεργίας και δεν λειτουργεί τίποτα σε μεταφορές και παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» κατήργησε τον θεσμό των «συμβούλων» «κρατικών» αξιωματούχων.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τα παιδιά στον βυθό των εγκλημάτων» γράφει ότι τα τελευταία 7 χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των παιδιών που διαπράττουν ποινικά αδικήματα, κυρίως ληστείες, και σημειώνει ότι σήμερα στις φυλακές βρίσκονται 755 ανήλικοι, που έχουν βρεθεί ένοχοι σε αδικήματα. Αλλού αναφέρεται στα εγκαίνια χθες των εργασιών κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου γράφοντας ότι θα βρίσκεται «στο κεφάλι μας». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κρίσιμες αποφάσεις χθες του «υπουργικού συμβουλίου», μεταξύ των οποίων η κατάργηση της δασμολόγησης της βοήθειας προς τους Ε/κ και Μαρωνίτες, εγκλωβισμένους.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η οικονομία δεν μπορεί να φτιάξει ούτε αν περάσουμε στο ευρώ» γράφει ότι με την πτώση της αξίας της τουρκικής λίρες ήρθε στην τ/κ πλευρά το αίτημα για να υιοθετήσουν και οι Τ/κ το ευρώ, ωστόσο οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε τότε. Αλλού αναφέρεται στα εγκαίνια του Άκκουγιου, σημειώνοντας ότι η πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού θα είναι έτοιμη το 2023. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του ιδρυτή του facebook ότι για να λυθεί το πρόβλημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Προετοιμασία για πρόταση» για την ακύρωση «υπηκοοτήτων» γράφει ότι η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η εξέταση των 2.000 και πλέον «υπηκοοτήτων» που έδωσε με το καθεστώς της «κατ’ εξαίρεσης» η προηγούμενη «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» έχει εγκρίνει την ημερομηνία της 1ης Ιουλίου 2018 για τη διεξαγωγή των «δημοτικών εκλογών». Αλλού αναφέρει ότι η εικόνα του λιμανιού της Κερύνειας, όπως είναι σήμερα, «πονάει» αφού είναι παραμελημένο και ημιτελές σε έργα συντήρησης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top