ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Ποινή-χάδι στον 71χρονο παιδοκτόνο

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Ποινή-χάδι στον 71χρονο παιδοκτόνο

Έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης του φόνου του Οδυσσέα Θεμιστοκλέους ο οποίος δολοφονήθηκε από τα χέρια του 71χρονου πατέρα του, Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους στις 14 Οκτωβρίου του 2015 στο χωριό Παραμύθα.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/04) την ποινή του 71χρονου πατέρα κρίνοντάς τον ένοχο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος είναι άτομο σκληρό και αδίστακτο που δεν δίστασε να εμπλέξει και τον άλλο του γιο στην υπόθεση.

Ως μετριαστικούς παράγοντες το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος μετά την επίμαχη στιγμή δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τον άλλο γιο, πράγμα το οποίο του επέφερε επιληψία.

Θυμίζουμε πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο γιος του Αλέξανδρος Θεμιστοκλέους ήταν αυτός που πυροβολήσετέ τον γιο του μετά από τσακωμό που είχαν. Να σημειώσουμε πως ο Αλέξανδρος ήταν ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Αλέξανδρος είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως άκουσε το πατερά του να λέει στο αδελφού του, «Εννά με κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω».

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: «Νομίζω με κτύπησε ο Αλέξανδρος. Δεν είδα καθόλου τον Οδυσσέα, δεν άκουσα κανέναν πυροβολισμό» - Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top