ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΚΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ: Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τα νεκρά ψάρια

ΠΑΡΚΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ: Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τα νεκρά ψάρια

Ευτροφισμός στο νερό του ταμιευτήρα του Πάρκου Αθαλάσσας, αναφέρει το Τμήμα Δασών.

Την ύπαρξη ευτροφισμού στο νερό του ταμιευτήρα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας καταδεικνύουν οι πρόσφατες βιολογικές και βιοχημικές αναλύσεις, που έγιναν από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) και από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), με αφορμή τον εντοπισμό νεκρών ψαριών.

Σε ανακοίνωσή του Τμήματος Δασών, ύστερα από σύσκεψη με συμμετοχή των αρμόδιων Τμημάτων και Υπηρεσιών, με σκοπό τη συζήτηση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις εξειδικευμένες εξετάσεις και αναλύσεις, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει πως οι βακτηριολογικές εξετάσεις που έγιναν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν έχουν καταδείξει την παρουσία οποιουδήποτε παθογόνου παράγοντα, που να επηρεάζει την υγεία των ψαριών.

Ωστόσο, σημειώνει ότι «δείγματα νεκρών ψαριών έχουν αποσταλεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ιταλία και αποκλείστηκε ιογενής ασθένεια των ψαριών (Εαρινή Ιαιμία των κυπρίνων).

Στο μεταξύ, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε επαναληπτική δειγματοληψία και επιπλέον αναλύσεις, ώστε να εξεταστούν οι επιπτώσεις του ευτροφισμού στην ποιότητα του νερού του ταμιευτήρα.

«Για την οριστική επίλυση του προβλήματος, το Τμήμα Δασών θα εξετάσει το ενδεχόμενο εκπόνησης μελέτης ολιστικής διαχείρισης του ταμιευτήρα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Τέλος, το Τμήμα Δασών προτρέπει το κοινό που επισκέπτεται το ΕΔΠ Αθαλάσσας, να αποφεύγει στο παρόν στάδιο την επαφή με το νερό της λίμνης, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top